Din Rusia, cu sinceritate: 60 de imagini uluitoare dintr-o țară greu de înțeles din afară


Dacă vrei să înțelegi cât de cât Rusia, privește-o prin ochii unui rus. Aceste imagini extrag realitatea amestecată, crudă, apăsătoare, emoționantă, din Rusia.

Winston Churchill spunea cândva: "Rusia e o ghicitoare înfășurată în mister în interiorul unei enigme." Rusia e o lume diferită, complicată, totul pare foarte realist, foarte bizar. E o țară plină de constraste, de oameni triști și veseli, de momente stranii, aiuritoare chiar. Așa cum spune o reclamă rusească la vodka difuzată, "Rusia nu poate fi înțeleasă cu mintea".

Dacă vrei să înțelegi cât de cât Rusia, privește-o prin ochii unui rus. Imaginile realizate de Aleksandr Petrosian extrag realitatea amestecată din această țară, crudă, apăsătoare, emoționantă, un amalgam de trăiri din care te poți ajunge la o singură concluzie certă: rușii ăștia sunt nebuni!

Petrosian trăiește în Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oraș din Rusia, și este un cronicar fidel al vieții cotidiene din țara sa.

Fotografiile pe care el le-a făcut s-au strâns într-o arhivă consistentă, doldora de secvențe realiste și suprarealiste care surprind Rusia așa cum este, cu bune și cu rele, fără cuvinte, fără interpretări.

Pentru Petrosian, fotografia a fost o dragoste cu suișuri și coborâșuri. De la 12 ani, când a primit prima lui cameră foto, el a abandonat această pasiune și a regăsit-o de mai multe ori pentru ca, în cele din urmă, să devină fotograf profesionist în 2000. Sankt Petersburg, orașul în care trăiește de o viață și pe care îl cunoaște cu ochii închiși, îi oferă cele mai multe surse de inspirație.
"Asta e lumea mea", spune el.

Aleksandr nu se teme că fotografiile pe care le publică pe site-ul său, pe Instagram și Facebook, nu pot fi înțelese în afara contextului local. "Percepția depinde de mai mulți factori diferiți. Dar dacă imaginea e făcută cu o anumită energie, cel care o privește o va simți, indiferent de geografie și de cultură", explică fotograful. Și, într-adevăr, instantaneele lui sunt apreciate de mii de oameni din toată lumea.

Citește și: Trupa de femei care luptă cu arma în mână împotriva braconierilor


Bored Panda
a publicat o serie largă de imagini realizate de Aleksandr Petrosian.

Dincolo de politică, Rusia ni se dezvăluie ca o lume stranie, amuzantă, interesantă.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod