3 declarații de iubire care ascund, de fapt, codependența în cuplu

Îți spune des că tu ești centrul Universului sau că existența lui pe Pământ ar fi imposibilă fără tine? Nu te entuziasma prea tare...
Acest tip de mesaje poate arata in mod subtil codependenta in cuplu. Chiar daca unele cuvinte par atat de romantice si de frumoase, ele pot ascunde tipare toxice sau emotii negestionate.

Acest lucru nu inseamna ca fiecare declaratie este un potential pericol. Uneori, declaratiile de iubire clasice sunt doar un mod in plus de a arata afectiunea. In schimb, daca partenerul tau iti spune foarte des urmatoarele lucruri, ar fi indicat sa fii ceva mai atenta la dinamica relatiei voastre.

1. „Ma completezi!”


Cu siguranta, ai auzit povestea veche conform careia fiecare om are o „jumatate”, undeva in lume, iar scopul nostru suprem este sa o gasim.
Chiar daca pare poetic, adevarul este ca scopul nostru in viata nu depinde de nicio alta fiinta umana.

In plus, ce ne sugereaza faptul ca trebuie sa ne gasim jumatatea? Ca noi insine suntem, la randul nostru, cate o jumatate dintr-un intreg. Asadar, nu suntem completi in absenta unui partener.
 
Nu poti face nimic fara partenerul tau? De ce este daunatoare dinamica dependent – codependent

Bineinteles ca fiecare dintre noi isi doreste sa aiba un partener cat mai potrivit, insa ideea ca avem nevoie de cineva care sa ne „completeze” se poate dovedi toxica.

Daca iubitul tau iti spune des ca il completezi si ca esti exact ceea ce lui „ii lipsea”, s-ar putea sa iti ofere indicii cum ca nu are incredere in sine si este dependent de prezenta altei persoane.
In cazul de fata, dependent de tine si de prezenta ta in viata lui. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod