Incursiune în Cernobîl: 21 de imagini care îi bântuie pe toți cei care le văd

Cărți de muzică au rămas deschise într-o școală din Pripiat


Tuky a publicat apoi imaginile într-o carte care s-a vândut complet în două tiraje. "Soțul, fratele, cumnata și o prietenă apropiată m-au ajutat cu toții la această carte, de la editare la design", a explicat autorea imaginilor.

Fotografiile impresionante pe care Tuky le-a făcut la Cernobîl și în Pripiat arată zona devastată de explozia de acum 45 de ani. Tânăra a fotografiat o școală, un spital și o piscină din Pripiat, o unitate militară, dar și câțiva localnici care trăiesc acolo.

"S-a dovedit a fi terapia de care aveam nevoie în procesul de vindecare după moartea tatălui meu, așa că le-am dedicat cartea ambiților părinți", a mai spus autoarea imaginilor.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01:23. El a fost cauzat de o explozie a centralei nucleare din oraşul ucrainean Pripiat, iar zona apropiată catastrofei a fost contaminată. Un nor de precipitaţii radioactive a ajuns în partea de vest a Uniunii Sovietice, Europa şi în estul Americii de Nord.
Ţările care au fost afectate cel mai mult de catastrofă au fost Ucraina, Belarus şi Rusia. Aproximativ 8,4 milioane de locuitori din cele trei state au fost expuşi la radiaţii, iar 336.000 de persoane au fost evacuate. Belarus a fost cel mai afectat stat din punct de vedere meteorologic, deoarece 60% dintre precipitaţiile radioactive au căzut pe teritoriul său. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistenţă internaţională abia în 1990, la patru ani de la accident.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod