Doi tineri își închiriază apartamentul pe care l-au decorat ca pe vremea dezastrului de la Cernobîl. Ideea le-a venit după ce au văzut balconul casei în serialul realizat de HBO.
La opt ani de la tsunami-ul devastator care a lovit Fukushima, acest oraș din Japonia arată de parcă ar fi fost cotropit de zombie.
Zona de excludere de la Cernobîl a devenit o atracție pentru amatorii de aventură. Aceștia pătrund în locurile izolate din apropierea centralei și fotografiază tot ce găsesc.
Primii care au plătit prețul imens al accidentului de la Cernobîl au fost lichidatorii, supranumiți „roboți biologici“. Ei au salvat milioane de vieți, limitând proporțiile dezastrului.
La opt ani de la accidentul nuclear de la Fukushima, imaginile din zonă seamănă izbitor cu cele din Cernobîl. Natura se reface în locul distrus și acoperă, încet dar sigur, urmele lăsate de oameni.
Gheara unui excavator care a fost folosit în operațiunile de curățare a deșeurilor radioactive după dezastrul de la Cernobîl prezintă și acum un nivel letal de radiații. Oricine atinge acest obiect este în pericol maxim!
Popularitatea serialului "Cernobîl" îi determină pe influencerii de pe Instagram să-și riște sănătatea pentru a-și face o fotografie la locul dezastrului nuclear care a avut loc în Ucraina, în anul 1986.
La 33 de ani de la dezastrul produs la centrala nucleară de la Cernobîl, viața s-a întors în locul părăsit. Acolo unde oamenii o distrug, natura se vindecă singură.
Majoritatea dintre noi am văzut deja sau, cel puţin, am auzit despre miniseria HBO, Cernobîl.
O tânără pasionată de călătorii a devenit obsedată de Cernobîl. Ea a pătruns în zona de excludere și s-a întors cu o serie de imagini care îi bântuie pe toți cei care le privesc.
Mariyka Sovenko s-a născut în urmă cu 19 ani în zona contaminată din Cernobîl. Părinții ei au refuzat să plece într-un loc mai sigur întrucât autoritățile nu le-au oferit o altă casă.
Povestea uneia dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie este redată în noul serial HBO Cernobîl.
Serialul difuzat de HBO a fost filmat într-un cartier din Vilnius, capitala Lituaniei. Ironia sorții, construcția cartierului a început în anul în care s-a produs catastrofa de la Cernobîl.
Multe lucruri se pot întâmpla de la o zi la alta. Dar ziua în care se produce o catastrofă schimbă tot și nimic nu va mai fi la fel ca până atunci.
O echipă de jurnalişti de la Radio Europa Liberă au întâlnit, în timpul unei vizite efectuate de curând în zona de excludere de la Cernobîl, o vulpe care părea destul de slabă.