Planeta își ia revanșa: 37 de locuri părăsite de civilizație și cucerite de natură

Construim șosele, poduri, fabrici, tuneluri, baraje și insule artificiale, ne extindem lumea în detrimentul naturii. Și pe urmă suntem uimiți că animalele dau buzna în orașe, ne plângem că poluarea e insuportabilă și ne temem de fenomenele meteo extreme care se înmulțesc.
Deși nu ne convine, ecuația e simplă: suntem doar niște locatari trecători ai aceste case unice, planeta noastră. Și toate modificările pe care le facem, de multe ori în detrimentul naturii, se întorc împotriva noastră.

Dorința noastră continuă de a explora și de a ne dezvolta intră, din păcate, deseori în conflict cu mediul înconjurător. Oricât de strălucitoare este civilizația umană, natura are propriul circuit de funcționare și nu se dă niciodată bătută.

Acolo unde oamenii o cuceresc și încearcă să o supună, Mama Natură găsește alte căi de a se întoarce, de a rezista și de a se impune.
Iar cel mai bine se vede acest fenomen în locurile pe care oamenii le-au abandonat, de voie sau de nevoie - chiar și într-un mediu ostil, în care radiațiile depășesc și astăzi nivelul maxim admis, vegetația s-a dezvoltat și s-a întins peste tot, iar animalele sălbatice au revenit în zona afectată.

Bored Panda ne oferă o serie de imagini care demonstrează că forța naturii nu poate fi supusă de civilizație.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod