Incursiune în Cernobîl: 21 de imagini care îi bântuie pe toți cei care le văd

O tânără pasionată de călătorii a devenit obsedată de Cernobîl. Ea a pătruns în zona de excludere și s-a întors cu o serie de imagini care îi bântuie pe toți cei care le privesc.

Este pasionată de fotografie și de călătorii. Îi place să pozeze cu o cameră obișnuită, nu cu una digitală, iar imaginea a devenit o parte din viața sa. Tuky, cum se prezintă pe Instagram, a fost dintodeauna fascinată de fotografie. "După ce am terminat liceul, n-am mai făcut fotografii timp de cinci ani. Tatăl meu a murit atunci și n-am mai avut puterea de a lua camera", a povestit pentru Bored Panda.

Cu timpul, ea și-a revenit și a început să se gândească la un proiect special.

Interesul său pentru radioactivitate și despre toate aspectele științifice i-au provocat o ciudată obsesie pentru zona de excludere din jurul Cernobîlului. A început să se documenteze despre siguranța expunerii la radiații și despre posibilitatea de a face fotografii în zonă. "Am citit că unii fotografi și-au angajat ghizi privați și așa am făcut și eu. Am mers o săptămână în Ucraina și am petrecut două zile întregi în zonă. Am dormit în Cernobîl, am mâncat mâncarea localnicilor, m-am întâlnit cu oamenii de acolo", a povestit Tuky.
"Mi-am luat camera mea Hasselblad 500C, dar și un Canon 40D pentru poze suplimentare, iar soțul meu a folosit un EOS 200, ca să putem face un fel de jurnal pe film alb-negru Fuji Neopan 1600 ISO", a explicat autoarea imaginilor.

Fotografiile răvășitoare pe care le-a făcut au în spate un efort însemnat. "Călătoria ne-a ridicat câteva provocări. Nu puteam pune nimic pe jos, nicio geantă... Mi-am luat un rucsac pe care l-am montat în față, ca să pot avea acces în interiorul lui.
Am purtat un ham pe șold și pe piept ca să pot ține camerele. Era greu, era cald și umiditate mare. Dar a meritat din plin. Am folosit genți cu protecție pentru a-mi apăra camerele de radiații"
, a povestit ea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod