Crima secolului. O.J. Simpson, acuzat direct: „N-are nicio grijă că a luat două vieți, n-are pic de suflet“

Ron Goldman și Nicole Brown Simpson au fost uciși pe 12 iunie 1994, iar suspectul, celebrul O.J. Simpson, a fost achitat după cel mai mediatizat proces din istoria SUA. Astăzi, tatăl lui Ron îl acuză direct pe fostul star american.

12 iunie 1994. Ron Goldman, în vârstă de 25 de ani, și iubita lui, Nicole Brown Simpson (35 de ani), fosta soție a lui O.J. Simpson, erau găsiți morți în casa acesteia din Brentwood, California. După cel mai mediatizat proces din istoria Statelor Unite și cu toate că procurorii erau convinși că aveau probe zdrobitoare care atestau implicarea lui O.J. Simpson în uciderea fostei soții și a partenerului ei, acesta a obținut achitarea, beneficiind de serviciile unei echipe de avocați foarte abili care au speculat contextul social favorabil și greșelile acuzării.

Treute prin șocul morții celor dragi, apoi prin cel al rezultatului procesului epuizant care a durat 11 luni, familiile victimelor nu au putut să accepte niciodată că asasinul nu a plătit pentru dubla crimă.

Astăzi, Fred Goldman, tatăl lui Ron, nu are nicio îndoială că O.J. Simpson l-a ucis pe fiul său și pe Nicole. Într-un interviu pentru Daily Mail, el îl acuză direct pe O.J. Simpson, pe care îl consideră "un criminal dement de joasă speță". Deși a fost găsit nevinovat pe 3 octombrie de tribunalul din Los Angeles, O.J. este criminalul, consideră Fred Goldman.

În replică la un interviu pe care Simpson l-a acordat luni și în care spunea că își petrece viața jucând golf în Las Vegas și că încearcă să rămână într-o zonă "fără negativism", refuzând să se mai gândească la crima din trecut, Fred a vorbit și el pentru ziarul britanic. În vârstă de 78 de ani, tatăl lui Ron îl face praf pe O.J..
"El este zona de negativism. N-are nicio grijă că a luat două vieți. E un criminal dement de joasă speță", spune Goldman.

"El respiră în fiecare zi. Mai mult decât au făcut-o Ron și Nicole în 25 de ani", continuă el. "Nu cred că-i pasă. Nu cred că are pic de suflet și nicio remușcare", spune Fred.

Chinuit de moartea fiului său și de deznodământul procesului, bărbatul nu poate pricepe de ce O.J. este privit ca o vedetă: "N-o să înțeleg niciodată asta. Cum se pot asocia oamenii cu cineva de asemenea speță."

Fred Goldman le avertizează pe femei să stea departe de Simpson. "Dacă aș fi una dintre prietenele lui, aș căuta să stau cât mai departe de el. Ar trebui să n-am minte, ținând cont de istoricul lui", spune acesta, adăugând: "Fiecare zi de la moartea lui Ron a fost oribilă, dar pe 12 iunie în fiecare an este mai rău.
Înseamnă încă un an în care nu am putut fi lângă el."


Bărbatul refuză să folosească numele lui O.J., numindu-l tot timpul "criminalul" atunci când se referă la el. "Ron ar fi avut acum 50 de ani. Avea de gând să-și deschidă un complex cu restaurant și bar. Începuse să facă planurile. Meniuri, tot. Muncea pentru asta. Iar criminalul i-a luat totul. I-a luat totul", povestește cu lacrimi în ochi tatăl lui Ron.

Întrebat ce ar face dacă ar avea ocazia să se ducă după O.J. Simspon, Fred răspunde: "Cu mașina? Ghinion!". Dar apoi se repliază: "Nu mă interesează. N-o să mă cobor niciodată la nivelul lui."

Ron avea 25 de ani când polițiștii l-au găsit înjunghiat în fața casei iubitei sale, Nicole Nicole Brown Simpson, cu zece ani mai în vârstă decât el, în Brentwood, California.
Nicole și familia sa tocmai luaseră cina la Mezzaluna Trattoria, un restaurant local în care Ron era valet. Mama lui Nicole, Juditha Brown, și-a uitat ochelarii de soare în restaurant, iar Ron a acceptat să-i aducă acasă la prietena lui seara, după ce ieșea din tură. La miezul nopții, trupurile lui Ron și Nicole zăceau însângerate pe aleea din fața curții.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod