Doi tineri își închiriază apartamentul pe care l-au decorat ca pe vremea dezastrului de la Cernobîl. Ideea le-a venit după ce au văzut balconul casei în serialul realizat de HBO.
Zona de excludere de la Cernobîl a devenit o atracție pentru amatorii de aventură. Aceștia pătrund în locurile izolate din apropierea centralei și fotografiază tot ce găsesc.
Primii care au plătit prețul imens al accidentului de la Cernobîl au fost lichidatorii, supranumiți „roboți biologici“. Ei au salvat milioane de vieți, limitând proporțiile dezastrului.
Gheara unui excavator care a fost folosit în operațiunile de curățare a deșeurilor radioactive după dezastrul de la Cernobîl prezintă și acum un nivel letal de radiații. Oricine atinge acest obiect este în pericol maxim!
La 33 de ani de la dezastrul produs la centrala nucleară de la Cernobîl, viața s-a întors în locul părăsit. Acolo unde oamenii o distrug, natura se vindecă singură.
O tânără pasionată de călătorii a devenit obsedată de Cernobîl. Ea a pătruns în zona de excludere și s-a întors cu o serie de imagini care îi bântuie pe toți cei care le privesc.
Serialul difuzat de HBO a fost filmat într-un cartier din Vilnius, capitala Lituaniei. Ironia sorții, construcția cartierului a început în anul în care s-a produs catastrofa de la Cernobîl.