Afacere inspirată din serialul „Chernobyl“: Apartamentul în care te simți ca pe vremea dezastrului nuclear poate fi închiriat

Doi tineri își închiriază apartamentul pe care l-au decorat ca pe vremea dezastrului de la Cernobîl. Ideea le-a venit după ce au văzut balconul casei în serialul realizat de HBO.
Linas și iubita lui, Rasa, trăiesc într-un apartament din Vilnius, Lituania, într-un cartier în care a fost filmat cel mai popular serial al anului. La un moment dat, ei au observat balconul locuinței lor într-unul dintre episoade și atunci le-a venit ideea de a-l amenaja în stil retro, ca pe vremea Uniunii Sovietice.

"A fost ceva suprarealist să vedem serialul din această casă. Experiența a fost atât de captivantă, încât am simțit că am călătorit în timp", a spus Rasa.

Locuința de stul de mică, cu două camere, le-a aparținut bunicilor lui Linas timp de peste 40 de ani, iar după moartea lor, puține lucruri arată diferit.
"Tot ce e aici - interiorul, mobilierul, chiar și patul, sunt la fel ca în apartamentele din serial", a explicat iubita lui Linas.

După ce au terminat serialul, cuplul a decis să schimbe tot ce era modern și să obțină un decor sovietic, ca în perioada exploziei reactorului de la centrala nucleară de la Cernobîl. Și-au schimbat și frigiderul nou cu unul vechi, de pe vremea URSS.

După ce au postat câteva imagini pe Instagram, un jurnalist local le-a luat un interviu care a generat un interes crescând pentru apartamentul lor.
Oamenii au început să le dăruiască diverse obiecte din perioada comunistă de care nu mai aveau nevoie - de la perdele și pahare până la cărți și chiar piese de mobilier, relatează Daily Mail.

În apartamentul celor doi tineri găsești acum reviste, discuri de vinil și obiecte de uz casnic din perioada sovietică, precum o mașină de tăiat cartofi care a fost premiată pentru design în fosta URSS și a fost expusă la galeria națională.

Baia a fost renovată recent, iar tehnologia modernă din casă, precum routerul Wi-Fi și aparatura din bucătărie, a fost discret mascată pentru a nu strica senzația că te-ai întors în timpul dezastrului de la Cernobîl.
"Trebuie să-ți speli rufele într-o mașină de spălat veche și să-ți păstrezi alimentele într-un frigider sovietic", a spus Rasa.

Cei doi tineri și-au pus apartamentul de închiriat pe platforma Airbnb pentru a le oferi fanilor serialului "Chernobyl" șansa se a se simți ca în film. Linas și Rasa cer 67 de euro pe noapte.



Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod