Crima bizară din culisele serialului 3 Body Problem

Vinovatul a fost condamnat la moarte pe 22 martie, la o zi după ce serialul a apărut pe Netflix.
Miliardarul chinez Lin Qi, unul dintre producătorii executivi ai serialului Netflix, 3 Body Problem, a fost otrăvit de un fost director din propria sa companie, Yoozoo Games. Cel din urmă a fost condamnat la moarte de un tribunal din Shanghai pe 22 martie, la o zi după ce serialul a apărut pe Netflix.

Într-o seară de iarnă din 2020, Lin Qi se întorcea acasă de la sediul companiei sale Yoozoo Games din Shanghai când, brusc, i s-a făcut rău. S-a dus la spital, unde a fost diagnosticat și tratat, dar acesta a murit peste 10 zile, chiar în ziua de Crăciun, potrivit companiei sale. Acesta avea 39 de ani. Curând după aceasta, s-a descoperit faptul că a fost otrăvit chiar de propriul angajat, Xu Yao, într-un stil demn de serialul american Breaking Bad.

Lin Qi și proiectul său de suflet, adaptarea trilogiei Amintiri din trecutul Terrei (Remembrance of Earth's Past)

 
După ce a ajuns unul dintre cei mai tineri antreprenori miliardari datorită gestionării Yoozoo Games, o companie dezvoltatoare de jocuri video, Lin Qi a început să se concentreze asupra unuia dintre cele mai mari visuri ale sale, să adapteze seria Amintiri din trecutul Terrei (Remembrance of Earth's Past), cunoscută ca și trilogia The Three-Body Problem, scrisă de celebrul autor de cărți științifico-fantastice, Liu Cixin.
The Three-Body Problem este una dintre cele mai iubite serii sci-fi din China și ilustrează povestea umanității într-un univers fictiv în care se confruntă cu un iminent pericol galactic declanșat de un experiment dintr-un laborator chinez din anii 1960. Fiind un mare fan al acestei trilogii și simțind potențialul pe care îl are, Lin Qi visa să adapteze proprietatea intelectuală Three-Body Problem ca serial, film sau chiar joc video pentru a o transforma într-un fenomen mondial. 

Pe 21 martie 2024, proiectul de suflet al lui Lin a devenit realitate, iar serialul adaptat 3 Body Problem a apărut pe Netflix, fiind produs și scris de creatorii Game of Thrones, David Benioff și D.B.
Weiss, dar și de Alexander Woo, cunoscut ca producător al serialelor True Blood și The Terror. O zi mai târziu însă, fostul director executiv al Yoozoo Games, Xu Yao, a fost găsit vinovat pentru otrăvirea lui Lin și condamnat la moarte.

Conflictul din culisele serialului 3 Body Problem

 
Deși tribunalul de la Shanghai nu a acordat mai multe detalii presei despre conflictul dintre Lin și Xu, potrivit diverselor publicații chineze citând surse din interiorul companiei, motivul principal are legătură cu adaptarea seriei The Three-Body Problem.

Lin își dorea de multă vreme să dezvolte trilogia scriitorului Liu Cixin într-o franciză, dar drepturile de autor ale cărților erau deținute de un cuplu chinez, oameni de afaceri, care le-au cumpărat chiar de la autor în 2009.

În urma unei încercări eșuate de a colabora și a realiza un film cu cei care dețineau drepturile, Lin l-a angajat pe Xu Yao în 2017, ca să facă rost de drepturile de autor ale seriei The Three-Body Problem.
Xu este un avocat cu o experiență de peste 10 ani de muncă la un conglomerat chinez, fiind educat în Franța și Statele Unite ale Americii. Citește continuarea...
6 Aprilie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod