Dietă. Reguli de nutriţie pentru o alimentaţie sănătoasă

Nutriţia este unul dintre subiectele cel mai des abordate în discuţiile despre un stil de viaţă sănătos, dar foarte multe persoane greșesc în ceea ce priveşte alimentaţia sănătoasă pentru că au prea multe reguli şi totul pare prea complicat, scrie cotidianul Huffington Post, citat de Mediafax.

Experta în nutriţie Cynthia Sass spune că o metodă simplă pentru un regim alimentar sănătos este aceea de a urma o serie de reguli simple, cum ar fi includerea fructelor şi legumelor în meniul fiecărei mese de peste zi.

Pe lângă creşterea aportului de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, consumul de fructe şi legume de cel puţin cinci ori pe zi este legat de un risc scăzut de instalare a unei serii de boli croncie, precum maladiile cardiovasculare şi unele tipuri de cancer.

În plus, fructele şi legumele pot lua locul unor alimente mult mai bogate din punct de vedere caloric, ceea ce ajută la menţinerea unei greutăţi normale, informează publicaţia citată de Mediafax.

Apa trebuie să fie principala băutură de peste zi. Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Nutrition, persoanele care consumă, în general, mai multă apă, în detrimentul sucurilor, băuturilor alcoolice şi a celor acidulate, tind să aibă o dietă mai sănătoasă, inclusiv mai bogată în fibre şi mai săracă în zahăr, şi să consume mai puţine alimente foarte bogate în calorii.

Pe lângă faptul că menţine un nivel al hidratării sănătos, apa ar putea fi de ajutor în slăbit, scăzând apetitul şi crescând nivelul metabolismului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod