Ziua Mondiala a Animalelor

Pe 4 octombrie este celebrata Ziua Mondiala a Animalelor, prilej cu care fiecare dintre noi poate sa isi sarbatoreasca propriul animal de companie sau chiar toate animalele de pretutindeni!
 Pe 4 octombrie este celebrata Ziua Mondiala a Animalelor, prilej cu care fiecare dintre noi poate sa isi sarbatoreasca propriul animal de companie sau chiar toate animalele de pretutindeni! In aceasta zi este evocat Sfantul Francisc din Assisi, ocrotitorul animalelor, cel despre care se spune ca avea puterea sa le vorbeasca fiintelor necuvantatoare.


Peste tot in lume, animalele sunt agresate atat de oameni, cat si de institutii. Daca in alte tari exista de multa vreme legi impotriva maltratarii animalelor, in Romania a fost promulgata de curand lege stricta in aceasta privinta. Dar, cu toate acestea, s-a ajuns oare la concluzia ca viata unui animal este la fel de importanta ca viata unui om? Tendinta generala este aceea de a favoriza si a da o mana de ajutor unei persoane, mai degraba decat unui animal, uitand faptul ca oamenii si animalele sunt uniti printr-o relatie de interdependenta. Avem la fel de multa nevoie de animale, precum au si acestea nevoie de noi.

Am fost martori la destule cazuri in care animalele erau batute, chinuite si chiar omorate. De cele mai multe ori suntem revoltati in fata unor astfel de acte de agresiune si de aceea trebuie sa spunem NU violentei de orice tip.


Sambata, 4 octombrie 2008, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, intre orele 10:00-12:00 esti invitata, impreuna cu toata familia, in foaierul Palatului Copiilor din Bucuresti, unde poti sarbatori toate animalele din intreaga lume. Aici vor avea loc jocuri, concursuri cu premii, concerte si multe momente speciale.

Prichindeii vor beneficia de tatuaje temporare si picturi pe fata, maestrii acestor arte transformandu-i pe cei mici in diverse personaje pentru a semana cu animalele lor preferate. Daca ai un animal de companie, nu ai voie sa lipsesti de la acest eveniment: vei avea posibilitatea sa afli sfaturi utile despre ingrijirea animalelor de companie direct de la un consultant veterinar, care va raspunde la intrebari legate de cresterea si ingrijirea corespunzatoare a animalelor si va oferi recomandari cu privire la hrana acestora.


Evenimentele dedicate animalelor continua si pe 11 octombrie 2008, in Parcul Carol din Bucuresti, unde va avea loc Orasul Animalelor, editia a II-a, eveniment organizat de Group Initiative for Animals.

Fa-ti viata mai frumoasa adoptand un animalut de la centrele de adoptie plasate in fiecare oras sau de pe internet:

www.pisici.ro
www.caini.ro
www.4animals.ro

Pentru a sarbatori toate animalele din intreaga lume, echipa Eva.ro iti propune o serie de articole care te pot ajuta sa iti alegi sau sa ingrijesti corect animalul preferat. La multi ani, animalelor din intreaga lume!

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 6 Oct 2008, 09:37
    LA MULTI ANI

    LA MULTI ANI MA BUCUR CA SUNT PERSOANE CARE IUBESC ANIMALELE DAR CE NE FACEM CU CELE CARE NU?SI DACA ACESTEA SUNT PERSOANE IMPORTANTE CARE AR TREBUI SA LE AJUTE?PRIMARUL CRAIOVEI A FACUT ZILELE TRECUTE O DECLARATIE SOCANTA PENTRU MINE CA AR OMORA TOTI CAINII MAIDANEZI .VA VINE SA CREDETI CA UN OM SI MAI ALES UN PRIMAR POATE SPUNE ASA CEVA?

    0
    0

  • saga_andreea pe 4 Oct 2008, 18:27
    happy birthday!

    In primul rand sa ne traiasca sufletelele patrupede ce ne coloreaza zi de zi viata! In al doilea rand haideti sa facem si noi ceva pentru ele. Sa le gasim stapani celor ce nu, celor ce traiesc zi de zi drama vietii! Cunoasteti vreo persoana care isi doreste un sufletel? Adoptia este cea mai simpla si sigura cale prin care le putem asigura un viitor fericit atat animalutului cat si viitorului stapan. Este greu sa gasesti un suflet care sa te iubesca neconditionat.

    0
    0

  • gazica pe 4 Oct 2008, 15:27
    o zi frumoasa

    LA MULTI ANI ANIMALELOR DE TOT FELUL.

    0
    0

  • viorica pe 4 Oct 2008, 11:46
    patrupedul iubit

    sa avem mai multa grija de animalele noastre si in special de caini care ne pazesc casa si ne iubesc neconditionat,sant fiinte dragute si tandre,nu trebuie decat sa le arati putina afectiune,

    0
    0

  • Diana pe 4 Oct 2008, 10:21
    drepturile animalelor

    Dragi prietene de la eva.ro, ar fi o ocazie minunata sa publicati un articol (si) despre DREPTURILE ANIMALELOR. Cine este interesat sa-mi scrie.

    0
    0

  • IOANA DRAGAN pe 4 Oct 2008, 09:40
    PAI, ZIUA ANIMALUTELOR ...

    LA MULTI ANI, TUTUROR ANIMALELOR PLANETEI ! SA FIE SANATOASE, VOIOASE, IUBITE SI IUBITOARE, SA NE BUCURE SUFLELTUL SI SA LE BUCURAM, PE MASURA POSIBILITATILOR, SUFLETELELE LOR DE ANIMALE CE ASTEAPTA DE LA NOI, CREATIILE SUPREME ALE VIETII, INTELEGERE, GRIJA SI IUBIRE !

    0
    0

  • bianca pe 4 Oct 2008, 09:21
    La multi ani!

    Tuturor animalutelor, catelului meu si chinchillei ;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod