Ce animal de companie alegi pentru micutul tau?

Copilul tau isi doreste un prieten care sa ii fie mereu aproape si cu care sa se poata juca de fiecare data cand isi doreste. In final, cedezi rugamintilor lui...

Copilul tau isi doreste un prieten care sa ii fie mereu aproape si cu care sa se poata juca de fiecare data cand isi doreste. In final, cedezi rugamintilor lui si ii promiti ca va avea un animal de companie. Inainte de toate, aceasta decizie presupune sa iti asumi inca o responsabilitate. Fa cea mai buna alegere in ceea ce priveste viitorul animal de companie al familiei.

De ce sa tii cont

Un animal de companie este o fiinta vie, care are nevoie de un anumit spatiu pentru a trai si isi are propriile necesitati. Inainte de a decide asupra animalului potrivit micutului tau, trebuie sa afli raspunsul la cateva intrebari esentiale:

  • Cat timp ii vei pune la dispozitie?
  • Detineti bugetul si conditiile necesare pentru a adopta acest animal?
  • Stii cui sa te adresezi daca apar probleme de sanatate, alimentatie etc.?
  • Ce faceti cu animalul cand plecati in concediu sau in weekend?
  • Toti membrii familiei prefera acelasi animal?
  • Este cineva alergic la el?

 

Chiar daca micutul tau iti spune ca isi doreste din tot sufletul acest prieten, tine cont de faptul ca promisiunea unui copil nu dureaza decat o perioada scurta de timp.

In final, tu esti cea care va trebui sa isi asume responsabilitatile, sustinuta, evident, de partener. Gandeste-te ca va trebui sa schimbi nisipul pisicii, sa scoti cainele afara, desi ploua sau esti prea obosita, sa cumperi mancare pentru el sau sa il duci la medicul veterinar.

Cu toate acestea, invata-l pe cel mic faptul ca nu ii cumperi o jucarie, ci o fiinta de care va trebui sa aiba grija, sa o hraneasca si chiar sa o educe. Pentru a face cea mai buna alegere, iti trecem in revista posibilitatile pe care le ai la indemana:

Pisica este, de departe, animalul de companie cel mai des intalnit in camine. In general, pisicile se impaca destul de bine cu copiii si nu ridica probleme prea mari. Le place sa se joace, sa fie mangaiate si nu sunt foarte pretentioase in ceea ce priveste ingrijirea. Insa trebuie sa tii cont ca micutul va fi nevoit sa adopte un comportament in armonie cu starea de spirit a pisicii, deoarece nu o poate forta sa se joace sau sa fie mangaiata daca ea nu vrea.

Cainele este cel mai indicat animal de companie pentru cei care vor sa fie insotiti cat mai mult de acesta. Memoria micutului va fi impregnata de compania cainelui - cei doi prieteni isi vor petrece mult timp impreuna. Tine cont de faptul ca adoptarea unui caine presupune si griji suplimentare. Daca nu iti poti permite sa il scoti la plimbare de trei ori pe zi, ar fi mai bine sa iti schimbi optiunea. In cazul in care stai la bloc, nu vei putea alege un caine de talie mare, deoarece cu totii va veti simti inconfortabil. Pentru a alege rasa, este bine sa discuti in prealabil cu un specialist. 

Porcusorul de Guineea este un animalut tandru si plin de afectiune, care adora sa fie imbratisat si mangaiat. Este o alegere ideala, indiferent de caracterul copilului. Are dezavantajul de a fi sperios si poate fi greu imblanzit, cerand timp si rabdare.

Nu iubeste singuratatea si are nevoie sa traiasca in compania apropiata a omului. Poate fi o alegere buna pentru un copil care are peste patru ani, cu o precizare: nu este indicat ca parintii sa il lase singur in compania lui.

Iepurele pitic este recomandat unui copil mai zvapaiat, fiind un animal foarte linistit, caruia ii place sa se cuibareasca in brate. Afectuos, inteligent, curios si sociabil, iepurele pitic este o companie ideala pentru micutii de peste patru ani.

Hamsterul este foarte activ, ii place sa se catere, sa fuga si sa sara. Este un adevarat spectacol sa il privesti, dar dezavantajul este acela ca il prinzi greu. Evita sa il lasi peste noapte in camera copilului, pentru a nu va face surprize neplacute. Copiii se plictisesc destul de repede de acest animal care nu cauta neaparat sa fie in compania omului.

Pestii sunt o alegere buna pentru adolescentii si tinerii care sunt pasionati de acvariofilie. Copilului tau trebuie sa ii placa sa ii priveasca, sa le schimbe apa si sa le recunoasca speciile. Daca micutul isi doreste totusi pestisori, desi nu ii poate ingriji inca singur, opteaza pentru un acvariu mic cu doi sau trei pesti exotici mai mari.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod