Educatie canina - Cele mai frecvente probleme comportamentale

Cele mai frecvente intrebari primite din partea cititorilor, referitoare la antrenamentul specific sau la convietuirea alaturi de prietenul nostru cainele, sunt: "de ce face scandal?"...
Cele mai frecvente intrebari primite din partea cititorilor, referitoare la antrenamentul specific sau la convietuirea alaturi de prietenul nostru cainele, sunt: "de ce face scandal?", "de ce fuge de mine?", "de ce distruge diverse obiecte atunci cand lipsesc de acasa?", "cum se face ca a ajuns noul sef al familiei?", "de ce mananca de pe jos, atat alimente, cat si fecale?"

Toate aceste probleme reprezinta consecinte ale unor greseli de educatie sau de antrenament, dar pot fi, de asemenea, specifice caracterului unei rase.
De aceea, in momentul in care cumparati un pui, trebuie sa va intereseze nu doar aspectul, ci si "cartea tehnica" a acestuia.

De ce atunci cand stapanul este plecat, cainele distruge diverse obiecte din casa?

Un caine poate deveni distrugator din mai multe motive. De exemplu, cand este pui si isi schimba dantura, comportamentul este normal pentru varsta respectiva. Il puteti ajuta punandu-i la dispozitie obiecte tentante: jucarii, oase de piele etc., dar efectele se vor simti abia dupa trecerea unei anumite perioade de timp.


Acelasi lucru se poate intampla si in cazul adultului, care este lasat singur acasa prea multe ore pe zi, fara posibilitatea de a-si consuma energia.

Daca doriti o "poza vie", alegeti un Bulldog englez care, chiar atunci cand este singur in locuinta, nu va face altceva decat "sa se consume pe dinauntru".

Nu va opriti asupra unui Labrador, Brac, Ogar, Jack Russel Terrier, nici macar Scottish sau Westie, deoarece acestea sunt rase active care nu se simt bine pana nu isi epuizeaza energia.
A tine in casa un caine apartinand raselor enumerate mai sus ar fi ca si cum ati conduce un Ferrari cu viteza legala! Pur si simplu nu se poate!

De ce face cainele scandal?

Unele rase latra mai mult decat altele. Dobermannul, de exemplu, este un "latrator" nestavilit; Husky Siberianul nu latra, dar ce frumos urla! Basset-Houndul, daca ramane singur prea mult timp, rivalizeaza cu Pavarotti.

Faptul ca un copoi sau un caine nordic urla nu trebuie considerat un defect, deoarece copoiul este deprins sa semnalizeze vanatul in acest fel, iar cainii nordici, numiti si "primitivi", asemanandu-se foarte mult cu lupii, sunt independenti si urla cu usurinta.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • moraru alina pe 25 Nov 2012, 14:18
    dresaj caine

    http://educatiecaninaacasa.blogspot.ro/

    0
    0

  • sorin pe 1 Dec 2009, 19:03
    comportamentul cainelui

    am o catelusade un an.nu stiu ce rasa este dar va sun cum arata,este de statura mica,un tip de soricar sau cum se zice de sobolani.da, prinde sobolani si soareci.(ca la tara).am o antrebare la voi si va multumesc pentru cine ami da un raspuns,ai dau mereu oase(de porc ,de gaina....),alea de porc care sunt mai marisoare(desi sunt fierte si le-ar putea manca),le aduce mereu in fata usii.de ce? chiar daca le arunc din nou prin curte ea le aduce din nou in fata usii.cine poate sa-mi raspunda ai multumesc.cu stima fata de animale.

    0
    0

  • sorin pe 1 Dec 2009, 19:02
    comportamentul cainelui

    am o catelusade un an.nu stiu ce rasa este dar va sun cum arata,este de statura mica,un tip de soricar sau cum se zice de sobolani.da, prinde sobolani si soareci.(ca la tara).am o antrebare la voi si va multumesc pentru cine ami da un raspuns,ai dau mereu oase(de porc ,de gaina....),alea de porc care sunt mai marisoare(desi sunt fierte si le-ar putea manca),le aduce mereu in fata usii.de ce? chiar daca le arunc din nou prin curte ea le aduce din nou in fata usii.cine poate sa-mi raspunda ai multumesc.cu stima fata de animale.

    0
    0

  • Sorin C R pe 25 Mar 2009, 17:48
    educatia la pui de brac

    Buna ziua, care este cea mai recomandata metoda ca sa nu mai faca pipi peste tot , unde-i vine si cind ii vine la un pui de 6 -7 saptamini. Cu multumiri, Sorin C.

    0
    0

  • gygi pe 4 Oct 2008, 11:45
    pentru biscon frise

    Sa nu o certati ,si sa nu o amenintati nicodata cind greseste,doar curatati foarte bine locul respectiv cu apa si sapun astfel incit sa nu-i miroase-data viitoare si sa stie ca nu acolo e locul pentru a-si face nevoile si apoi mergeti cu ea ,dupa ce locul s-a uscat si spuneti-i doar cuvintele "nu e voie" de citeva ori fara certuri,batai,sau amenintari:total interzis !!!deoarece astfel nu va mai sti unde trebuie sa faca!Apoi de cite ori vreti sa plecati de acasa mergeti intii cu ea la baie vorbindu-i frumos,astfel incit sa inteleaga ca asa este bine ,stati putin pina isi face nevoile si apoi laudati-o cu cuvintele"bravo" si spuneti-i pe nume de citeva ori:va fi fericita si ea si si dvs.ca facut un lucru bun si apoi de cite ori plecati va va ruga ea sa mergeti cu ea la baie(trebuie doar sa o intelegeti si pe ea cind va cere acest lucru :alearga sau plinge usor:atunci va grabiti si mergeti cu ea la baie).Sa nu o inchideti niciodata in camera pentru ca astfel se simte singura sau crede ca sinteti suparata sau se simte in primejdie si atunci isi face nevoile!!!Lasati-i la camera sau intre camere si la baie usile intredeschise astfel incit sa le poata deschide cu labuta si sa mearga la baie (Aveti mare grija sa nu ramina blocata in baie cind este singura!)Dar usa de la intrare nu o lasati niciodata deschisa,pentru ca sa nu fuga!Sa faceti aceste lucruri zilnic fara nervi si fara suparare,si ea va intelege cind face un lucru bun laudati-o ,iar cind greseste spuneti-i doar"nu! sau nu e voie!"Veti vedea cu timpul cit de bine va veti intelege!

    0
    0

  • Zama Mircea pe 24 Mar 2008, 22:10
    bischon frise

    Am o catelusa, bischon frise, de 7 luni care face treaba mare in casa (pe covor in sufragerie). Daca usa este inchisa "evenimentul" se intampla in fata usi de la sufragerie. Dupa consumarea evenimentului fuge in baie stiind ca a facut o gresala. Afara din casa iesim cam de doua ori pe zi. Curiozitatea este ca treaba mica o face la baie intr-un loc special amenajat pentru ea (tavita cu nisip ptr pisici) fara gresala. D Multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod