"Dieta si nutritie. O abordare ayurvedica a alimentatiei", de Dr. Rudolph Ballentine

Cartea prezinta, intr-un stil concis si clar, felul in care obiceiurile noastre alimentare ne influenteaza in mod direct starea de bine fizic si phiso-emotionala.
Cartea prezinta, intr-un stil concis si clar, felul in care obiceiurile noastre alimentare ne influenteaza in mod direct starea de bine fizic si phiso-emotionala.

"Dieta si nutritie" este o carte extrem de complexa, care cuprinde o perspectiva holistica (atat din punct de vedere oriental, cat si occidental) asupra unuia dintre cele mai importante aspecte ale mediului ecologic: alimentatia.


Miscarea anumitor minerale si compusi de natura vegetala sau animala in interiorul organismului uman este cunoscuta, in general, sub numele de nutritie.

Sectiunile acestui volum furnizeaza cititorului informatii exacte si utile legate de o istorie a tipurilor de alimentatie occidentala, descrierea amanuntita a elementelor esentiale din alimente (vitamine, minerale, proteine, grasimi, carbohidrati), sfaturi privind alcatuirea unei diete echilibrate, transformarile prin care trece hrana in interiorul organismului uman, o abordare ayurvedica a alimentatiei, precum si o prezentare a efectelor pe care le au alimentatia si obiceiurile alimentare asupra mintii, emotiilor si constiintei.

Dr.
Rudolph Ballentine, un cunoscut specialist in domeniul medicinei alternative si complementare, trateaza acest subiect cu mare rigurozitate, dar si cu o rara bogatie de nuante, imbinand cunoasterea stiintifica actuala cu o traditie milenara, extrem de valoroasa.

Poti cumpara cartea "Dieta si nutritie.
O abordare ayurvedica a alimentatiei", de Dr.
Rudolph Ballentine, aparuta la Editura Curtea Veche, la pretul de 45 lei, din librarii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod