Castraveți toxici: când devin castraveții toxici

Castraveți toxici: când devin castraveții toxici

Cum îți dai seama că mănânci castraveți toxici: semnele care îți arată că fac mai mult rău decât bine.
Castravetii sunt extrem de cautati datorita gustului racoritor si a continutului foarte mare de apa, de peste 95%. Sunt folositi in special ca baza pentru salate, dar pot fi inclusi si la prepararea anumitor tipuri de mancaruri.

Putina lume stie insa ca atunci cand sunt consumati in cantitati ridicate, castravetii pot deveni toxici pentru organism. Iata ce se intampla daca mananci prea multi castraveti.

Mare atentie la cantitatea de castraveti pe care o consumati. Castravetii au un puternic efect diuretic; pentru unele persoane acest lucru poate fi benefic, insa pentru multe altele poate favoriza aparitia deshidratarii.

Castravetii pot face rau si din cauza curcubitacinei, o substanta din compozitie care le confera acel gust usor amar.
Curcubitacina este extrem de toxica in cantitati mari, iar in momentul in care observi ca un castravete este mai amar, nu ar trebui sa il mai consumi. Cea mai mare concentratie a curcubitacinei este in coaja, de aceea este recomandat sa mananci castravetii curatati, fara coaja.

Tot din cauza curcubitacinei din compozitie castravetii pot provoca si balonare si indigestie.

Cei care stiu ca au o problema cu alergiile ar trebui sa evite pe cat posibil consumul de castraveti. Castravetii contin o serie de compusi asemanatori polenului, care pot provoca reactii neplacute precum umflarea gatului, a buzelor sau a limbii. Citeste continuarea pe kanald.ro
kanaldro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod