Evita excesul de sare din alimentatie


In locul preparatelor pe baza de carne, alege carnea proaspata sau congelata. Mezelurile sunt si mai periculoase pentru ca pe langa principala sursa de sodiu, sarea, mai contin si alte surse de sodiu. Potrivit site-ului www.bodyecology.com, un studiu efectuat pe o perioada de sapte ani la Universitatea din Hawaii, in care au fost implicate in jur de 200.000 de persoane, a evidentiat faptul ca persoanele care au o dieta bogata in carne procesata, mezeluri in special, prezinta un risc cu 67% mai mare de aparitie a cancerului pancreatic, in comparatie cu cei care consuma mai putine alimente de acest tip.

Concentratia de sodiu este chiar mai mare in cazul chips-urilor, alunelor prajite, saratelelor, supelor la plic sau diferitelor tipuri de sosuri.
Condimentele uscate, care sunt folosite ca baza pentru mancaruri, contin si sare, dar si glutamat monosodic.

De asemenea, alegerile in ceea ce priveste produsele lactate trebuie sa se orienteze asupra celor mai sarace in sare, precum branza dulce, mozzarella, smantana, casul, iaurtul sau laptele proaspat. Branza topita contine o cantitate mare de sare, prin urmare este recomandat sa o eviti.

Condimente in loc de sare


O metoda de a elimina treptat sarea din alimentatie este folosirea ierburilor aromate si a condimentelor pentru a oferi savoare mancarurilor. Experimentand diverse arome, precum busuioc, rozmarin, usturoi, salvie, cimbru, oregano etc., poti evita adaugarea unei cantitati prea mari de sare.
Potrivit thedietchannel.com - pe langa sarea de masa, care are un continut de sodiu de 40%, trebuie sa iei in considerare si sarea din gustari, sosuri, carne procesata, peste sarat etc.

O dieta echilibrata, care tine sub control cantitatea de sodiu, este una bazata pe fructe si legume. Consuma cat mai multe legume, in stare proaspata sau putin pregatite, fara a adauga condimente pe baza de sare, ci numai ierburi aromate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod