bebeluș

Pedeapsă pentru părinţii inconştienţi: Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că şi-au ucis bebeluşul cu lapte vegetal

Un bebeluş de 7 luni a murit după ce a fost hrănit cu lapte vegetal. Părinţii săi au fost condamnaţi la închisoare pentru ucidere din culpă.

Decesul unui bebeluş a provocat o vie emoţie în Belgia. Micuţul Lucas a murit pentru că părinţii l-au hrănit cu lapte vegetal, o alegere care s-a dovedit fatală pentru organismul micuţului. Laptele vegetal, creat din ovăz, grâu negru, orez, quinoa şi semolina, folosit ca substitut al laptelui matern şi al celui de origine animală nu este metabolizat corespunzător de organismul unui bebeluş şi poate provoca un dezechilibru nutriţional foarte periculos. În cazul băieţelului belgian, situaţia a fost agravată de faptul că cei doi adulţi au folosit doar laptele vegetal pentru copilul lor.

După ce autorităţile au stabilit cauza decesului, Peter S.

şi Sandrina V, au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă. Conform revistei Newsweek, cei doi au susţinut că au pus pe primul plan interesele copilului. Ei deţineau un magazin de produse alimentare bio şi doreau ca fiul lor să se obişnuiască cu o dietă vegetariană, aşa că au înlocuit laptele de origine animală cu cel vegetarian.

Copiii, în special bebeluşii, au un necesar nutriţional care trebuie respectat pentru a beneficia de o dezvoltare normală, iar laptele vegetal nu conţine toate aceste elemente, notează Inquistr.
O dietă vegetariană sau vegană este dificil de adoptat şi de mulţi adulţi, iar pentru organismul unui bebeluş reprezintă o alegere nesustenabilă şi periculoasă.

Decesul lui Lucas a survenit după o hrănire repetată cu acest produs. Instanţa a reţinut şi că părinţii au ignorat toate semnele care arătau că fiul lor are probleme de sănătate, relatează site-ul citat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod