bebeluș

Pedeapsă pentru părinţii inconştienţi: Condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că şi-au ucis bebeluşul cu lapte vegetal

Presa din întreaga lume a relatat despre cazul micuţului Lucas care a murit după ce a fost hrănit doar cu lapte vegetal


Potrivit CBS News, la momentul decesului, Lucas cântărea doar patru kilograme, mult mai puţin decât greutatea minimă acceptată a unui băieţel de vârsta sa. ABC News a relatat că micuţul a luat doar un kilogram în greutate în cele şapte luni de la naştere.

Pe lângă deciziile greşite care au provocat moartea fiului lor, cei doi adulţi au mai luat una care din păcate a fost decisivă: ei n-au contactat un medic când Lucas a început să respire cu dificultate în zilele care au precedat decesul.



Autopsia a relevat că stomacul bebeluşului era complet gol şi organele lui erau atrofiate, având doar jumătate din dimensiunile obişnuite la această vârstă.

Procurorii belgieni au prezentat dovezile medicale în cadrul procesului, subliniind că micuţul nu figura în evidenţele niciunui medic sau serviciu de protecţie a copilului.

Potrivit Inquistr, tatăl lui Lucas a explicat că nu l-a dus la niciun control medical pentru că nu a observat nimic neobişnuit. Cu toate acestea, el ar fi vrut să-l ducă la un doctor homeopat, tocmai în cealaltă parte a ţării, când a devenit evident că băieţelul era malnutrit.

Instanţa i-a găsit vinovaţi pe cei doi părinţi de moartea micuţului, dar a considerat că aceştia au făcut totul din dragoste pentru copilul lor, astfel că i-a condamnat la numai şase luni de închisoare cu suspendare.
"Este clar că inculpaţii au fost deja pedepsiţi sever pentru că acum trebuie să-şi trăiască viaţa ştiind că sunt responsabili pentru moartea fiului lor, pe care l-au iubit cu adevărat", se arată în motivarea Curţii.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod