copil sărut

De ce nu-i bine să laşi pe nimeni să-ţi sărute copilul pe buze

De multe ori, când vedem un copilaş drăgălaş, primul impuls e să-l strângem în braţe şi să-l pupăm. O întâmplare reală ne arată, însă, de ce nu-i bine ca un copil să fie sărutat pe gură.

Copiii sunt adorabili. Sunt irezistibili şi au puterea de a provoca reacţii instantanee de empatie chiar şi în rândul unor străini care îi văd pentru prima oară, aşa că impulsul de a-i lua în braţe, de "a-i smotoci" şi de a-i săruta este natural.

Uneori, din atâta afecţiune, adulţii îi sărută pe gură, iar acest lucru, chiar dacă reprezintă un semn de dragoste sinceră, nu-i cel mai bun lucru pe care aceştia ar trebui să-l facă. De fapt, niciun părinte n-ar trebui să permită aşa ceva, dintr-un motiv simplu: sănătatea copilului este mai presus de orice. O întâmplare reală demonstrează de ce copiii nu trebuie sărutaţi pe buze, mai ales de străini.

În 2015, Claire Henderson, o mamă din Marea Britanie, Claire Henderson, a scris pe Facebook despre păţania sa cu fetiţa ei de un an, Brooke. Micuţa avea o erupţie oribilă pe piele, care se întinsese pe gură şi pe faţă. Femeia a scris că o persoană necunoscută, aflată în vizită la spital, i-a sărutat copilul pe buze. Persoana respectivă nu ştia însă că avea herpes simplex (HSV-1), pe care l-a transmis fetiţei.

"Vă rog să distribuiţi către fiecare mamă şi femeie însărcinată pe care o cunoaşteţi... herpesul poate fi fatal pentru un copil. Înainte de trei luni, un copil nu poate lupta împotriva herpesului. Dacă un copil contractează virusul, acesta îi poate afecta ficatul şi creierul şi îi poate provoca decesul. Ştiu că par panicardă, dar dacă prietena mea nu-mi spunea despre asta, fetiţa mea putea fi grav bolnavă. Am observat repede simptomele şi am dus-o imediat la Urgenţe, am stat trei zile în spital şi mai avem de stat două. A fost foarte norocoasă, analizele au ieşit bine", a povestit femeia pe Facebook.

"Morala acestei poveşti este că nu trebuie să laşi pe nimeni să-ţi sărute bebeluşul pe gură, chiar dacă nu are herpes vizibil - 85% din populaţie este purtătoare a virusului. Iar dacă cineva are herpes la gură, roagă-l frumos să stea la distanţă până îi trece"
, a continuat ea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 12 Oct 2017, 15:54
    esti

    Vasile, esti chiar paranoic, nene!

    0
    0

  • Vasile pe 12 Oct 2017, 11:51
    chiar asa?

    Ba, dar cat de retardat sa fii sa lasi un strain sa-ti atinga copilul - nu zic sa ti-l sarute, doar sa-l atinga? Eu nu permit strainilor nici sa se adreseze copilului meu, dar sa- mai si atinga! Daca au ceva de spus, sa-mi spuna mie, sau adultuluicare insoteste copilul!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod