Între Audrey Hepburn și Angelina Jolie: 60 de ani în care femeile s-au schimbat

Audrey Hepburn rămâne unul dintre cele mai puternice simboluri ale frumuseții din perioada anilor '50

 

Generațiile mamelor și ale bunicuțelor noastre aveau alte preocupări - munceau mult pentru casă, pentru familie, puteau să îndure mai multe neajunsuri și arătau mai bine.

Chiar și celebritățile erau diferite atunci, frumusețea era naturală, iar operațiile estetice de finețe din zilele noastre erau SF atunci: cum te nășteai, așa trăiai. De aceea Audrey Hepburn rămâne un etalon al frumuseții feminine absolute.

Simplă, pură, eternă. Angelina Jolie are multe calități, dar pe asta încă n-a dobândit-o.

64,86kilograme este greutatea medie a femeilor de astăzi, comparativ cu 61,68 în deceniul cinci
"Creșterea medie în greutate cu trei kilograme este semnificativă pentru această evoluție. Dacă ținem la sănătatea noastră, nu ne mai putem permite să continuăm așa"
, consideră nutriționistul Carina Norris. "O parte a problemei provine din faptul că mâncarea s-a ieftinit în ultimele decenii în comparație cu anii '50, așa că avem acces la mai mult decât altădată.
Iar mare parte din ceea ce e disponibil este junk food, mâncare plină de calorii și slabă în nutrienți, ceea ce înseamnă că poți deveni obez în același timp în care devii și subnutrită"
, adaugă specialista citată de ziarul britanic.

Deși are multe avantaje în raport cu perioada anilor '50, cuantificate în bani, comoditate, dotări moderne și informație, femeia are astăzi un handicap important - timpul. În ciuda curentelor noi care propovăduiesc importanța mișcării în viața zilnică, milioane de femei din toată lumea civilizată își trăiesc zilele stând pe scaun.
Unele mai izbutesc să facă mișcare, dar doar de câteva ori la câteva săptămâni. Cele care fac sport cu regularitate, săptămânal, încă sunt o minoritate. Și chiar și acestea au un mare handicap, greu de recuperat, în comparație cu anii de după Război. Explică antrenoarea personală Wendy Powell: "În anii '50, ceea ce femeile făceau în timpul zilei era mai mult fizic - cumpărături, spălat, curățenie, gătit - nu stăteau în fața unui ecran de computer timp de opt ore.
În plus, pentru că acum multe mame lucrează, pe lângă faptul că trebuie să aibă grijă de casă, mănâncă mai mult și dorm mai puțin, ceea ce stimulează producția de cortizol, un hormon care determină creșterea în greutate"
.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gigel pe 22 Sep 2014, 10:55
    Da da pe vremea aia

    actritele erau alese cu grija din categoria "exemplare de rasa" ... Audrey Hepburm, Sofia Loren, Ingrid Bergam, Katie Hepburn - ce actrite da si ce femei!! Liz Taylor alt exemplar de rasa - si se zice ca si sugea destul wisky da totusi .. Sau cea mai frumoasa femeie : Raquel Welch care si la peste 50 de ani fara operatii chirugicale Da nu va faceti griji .. si la actori stam la fel. Astia de azi sunt baietei si la 50 de ani pe cand un James Dean era "barbat" si cand avea 20 de ani... In plus si moda era mai .. feminina ! Iar cu pantofii .. pai si la noi feneile au devenit mai .. tapaligoase!! Prin 66-68 una cu pantofi 39 era cam de ras azi ... nu numa "alea" au picioru' mare da cam multe poarta 40-41

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod