Gigi Hadid suferă de boala Hashimoto: Vedeta are probleme cu tiroida

Gigi Hadid a explicat că a slăbit din cauza bolii cu care a fost diagnosticată la 17 ani


Din momentul în care Gigi Hadid a scris despre afecțiunea sa, căutările pe Google despre boala Hashimoto au explodat, scrie Daily Mail.

Această maladie afectează 14 milioane de oameni numai în Statele Unite, iar specialiștii nu cunosc cauza care o declanșează. Practic, sistemul imunitar produce anticorpi care atacă glanda tiroidă. Aceasta eliberează hormonii care contribuie la reglarea metabolismului, la controlul mușchilor, al inimii și al funcției digestive.


Dacă activitatea sa este perturbată, tiroida nu mai produce suficienți hormoni, ceea ce conduce la îngrășare, slăbirea mușchilor și la apariției gușei și a unui chip gras. De asemenea, acest dezechilibru poate provoca sensibilitate la frig și pierderea părului, notează cotidianul britanic.

Boala Hashimoto este de obicei diagnosticată prin analizele de sânge, afectând în general femeile de vârstă mijlocie, și nu se poate vindeca. Experții cred că incidența bolii este mai mare la persoanele care au membri de familie cu boli autoimune, precum intoleranța la gluten, diabet de tip 1 sau lupus.


Potrivit Institutului Național pentru Diabet și Boli de Rinichi din Marea Britanie, femeile au un risc de opt ori mai mare decât bărbații de a dezvolta Boala Hashimoto, iar specialiștii suspectează că hormonii sexuali pot fi un factor declanșator.

Nvelul redus al hormonilor produși de tiroidă contribuie la creșterea nivelului de "colesterol rău", sporind riscul unor afecțiuni ale inimii. Dacă este netratată, boala poate provoca alte probleme de sănătate. Ca tratament, medicii prescriu medicamente pentru reglarea activității hormonale și a metabolismului, notează Daily Mail.

Gigi Hadid nu este singura din familia sa care suferă de o boală autoimună.
Mama ei, Yolanda Hadid, a fost diagnosticată în 2012 cu Boala Lyme. În 2015, aceasta a dezvăluit că Bella (21 de ani) și fratele acesteia, Anwar (18 ani), au Boala Lyme. Gigi Hadid este singura din familie care nu are această maladie provocată de bacteria Borrelia burgdorferi, transmisă de mușcătura căpușelor.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod