Viața! Ce e viața?

E un șir lung de emoții și așteptări! E luni, marți, miercuri și tot așa! E seninătatea serilor de mai, când privești cerul și îl cerți și îți mai ia și el povară de pe umerii tăi!
E emoție, început și uneori bucurie! E fantezie, curcubeu și eternitate! E clipă, tăcere și visare! E fericire, toamnă și iubire! E visare, tristețe și emoție pură! E divinitate, trăire și dorințe ascunse în noi! 

E iarnă, discreție și acceptare! E albastrul infinit al cerului, dimineți cu gust de delir! E alb și negru, zâmbet și extaz! E ploaie, e târziu și sensibilitate! E calm, răvășire și nori albi pufoși! E floare, noapte și căi rătăcite printre miile de vise! E dezamăgire și totuși blând mister, e pânză de stele creață pentru poveștile cu final fericit! E teamă, supunere, armonie și culoare! E distanță, cer și pământ! E ocean de dorințe înnăbușite.
E muzică, poezie și dans! E basm, beatitudine și încântare! E adevăr! 

E frântură de speranță prinsă într-o batistă albă! E zbor... încercare și provocări! E tot ce poate fi spus prin cuvinte și nu s-a spus! E freamăt, zbucium ascuns în tristele ploi!  

E deziluzie, compromis și învinuire! E roșul macilor din lan! Viața e simpla ecuație ce nu își găsește răspunsul nici la final! E o destinație fără adresă, fără număr de telefon și fără acea regăsire târzie despre care scriu poeții! 

E o călătorie lungă  spre orizonturi neclare, nesigure și nebănuite! E tezaur! E un ocean de nedreptăți fără rost! E o poartă deschisă spre nicăieri, spre necunoscut! E o vrajă, o magie...o poveste de modă veche și totuși nouă! E o pictură neterminata pe o pânză prea albă! E un joc de șah murdar! O explozie de sentimente și trăiri duse la extrem! Uneori...o povară chiar! Deci  viață e bine și rău! E cântecul unei viori neșlefuite! O vibrație puternică ce tresare în piept! E lumină, e umbră și foc! E un dar prea scump primit, dar niciodată îndeajuns de prețuit! 

E glasul păsărilor din dumbrava copilăriei! E grație, candoare, simfonie! E splendoare și mănunchi de spini arareori! E amurgul trist! E o carte ce mulți o răsfoiesc, dar puțini o pot înțelege! E lacrimă, strigăt și suspin! E o creație a lui Dumnezeu! E o lume fără de lume! E o albie de gânduri transpusă în emoții prostești numită fericire! O pledoarie pentru cei înzestrați cu romanțe în suflete! O coală de ziar purtată de vânt spre zări de mărgăritar! E petala de flori strânsă în abisul speranței de mâine! E o gară plină de neprevăzut! O dinastie a celor ce iubesc necondiționat! E rătăcire, libertate, incertitudine și doleanțe prea des pierdute în goana spre ,,a trăi"! E putere, bogăție și dezmăț! E anotimp!  

Viața e azi!
 
Disclaimer: Acest articol a fost scris de Prunaru Georgeta, în urma concursului publicat pe 1 februarie 2018.
IMedia nu poate fi trasă la răspundere pentru conținutul articolelor în totalitatea lor sau doar pentru o parte a acestora si este absolvit de orice răspundere civilă sau penală cu privire la acestea.  
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Denisa pe 16 Feb 2018, 13:12
  impresii

  Buna! Imi place foarte mult articolul tau , pot spune ca am ramas impresionata! Iti urez mult succes!

  0
  0

 • Georgeta pe 15 Feb 2018, 22:23
  .

  Buna, Marius ! Multumesc, ma bucur ca ti a placut !

  0
  0

 • Marius pe 15 Feb 2018, 22:20
  apreciere

  Buna, Foarte frumos articolul, la mai multe! Succes !

  0
  0

 • Georgeta pe 15 Feb 2018, 21:53
  .

  Buna! Mersi pentru apreciere! Am deja multe scrise dar nu stiu unde as putea sa le public! Te pup

  0
  0

 • Andreea pe 15 Feb 2018, 21:39
  detalii

  Buna seara, Am ramas impresionata de articolul dva,,,foarte frumos.. Astept articole noi,

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod