Iaurtul care îți taie pofta de mâncare

Cercetătorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Substanţa reuşeşte să potolească foamea tuturor celor care o consumă până şi în cantităţi mici.
Cercetătorii germani au inventat un aditiv alimentar care poate fi folosit în iaurturi sau băuturi folosite de persoanele ce vor să piardă din greutate. Substanţa reuşeşte să potolească foamea tuturor celor care o consumă până şi în cantităţi mici.

Dr. Carsten Huettermann, reprezentant al unei firme germane a explicat Societăţii Chimice din Philadelphia că testele desfăşurate împreună cu echipa sa au demonstrat cum voluntarii se simt sătui după consumarea unor porţii mici din diverse alimente care conţin substanţa SATISFIT-LTG.

Aditivul alimentar este o nouă versiune a unei substanţe denumite celuloză metilică care este folosită, de peste 50 de ani, drept agent de afânare în diverse alimente precum mâncărurile congelate sau produsele de patiserie, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de agenţia Mediafax.

Celuloza metilică este sub forma unui praf alb care se poate dizolva în apă caldă şi se transformă într-un gel, acesta acţionând precum un lipici între ingredientele alimentare.
Forma iniţială a celulozei metilice trece prea repede prin stomac, însă noul aditiv se transformă în gel, în urma expunerii la temperatura corpului reuşind să rămână în stomac pentru o bună perioadă până a ajunge în intestinul subţire, explică dr. Carsten Huettermann.

„Acest ingredient ar putea face consumatorul să se simtă sătul chiar şi dacă acesta a mâncat destul de puţin. Datorită acestei senzaţii nu va mai simţi nevoia să mănânce mai mult. În primul nostru studiu am observat că au fost consumate mai puţine calorii la cea de-a doua masă, asta după consumarea produsului nostru.
Următorul nostru pas este să identificăm cum ar putea acţiona acest mecanism alimentar asupra pierderii în greutate”
, a declarat Huettermann.

Momentan, SATISFIT-LTG este conceput pentru a fi integrat în alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adăugat că studiile vor continua.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 August 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marcela pe 24 Aug 2012, 11:02
    Ceai

    Buna! Eu am 44 de ani si dupa ce am nascut al 5 lea copil am inceput sa am mari probleme cu constipatia. Am cautat tot felul de remedii dar toate au avut un efect de scurta durata. Am luat foarte multe laxative care imi provocau stari de greata si de discomfort. Am zis sa incerc si ceaiuri. Unele nu si au facut efectul si nu am fost multumita. Ultimul ceai pe care l-am incercat se numeste Canadian Tea. Il beau de anul trecut de prin toamna,fac aproape un an de cand il iau. Este foarte benefic, mi-am reglat intreg organismul si chiar nu mai am nici o problema . Nu mai am colonul iritat si nu mai am nici senzatia aceea de discomfort. Ma simt foarte bine si usoara. Am slabit si vreo 8 kilograme fara sa mi dau seama. Mi-a luat pofta de mancare. Slabitul nu era una din prioritati, dar daca s-a intamplat nu pot decat sa ma bucur. Cel mai important pentru mine este sa ma simt bine in corpul meu. Acum ma simt !

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod