Cea mai rapidă bunicuță din lume: A început să alerge la 100 de ani, câștigă toate cursele și i se spune „Uraganul“

La 103 ani, o femeie din Statele Unite câștigă cursele de alergare pe distanță scurtă rezervate persoanelor care au împlinit centenarul.

În urmă cu doi ani, Julia Hawkins stabilea recordul de viteză în proba de alergare de 100 de metri rezervată concurenților cu vârste de peste 100 de ani. Dar asta nu a oprit-o să încerce să fie mai bună, la o vârstă la care orice om s-ar fi mulțumit să mai prindă măcar a doua zi.

Supranumită "Uraganul", Hawkins a demonstrat că își merită porecla și s-a impus din nou la Jocurile Seniorilor 2019, competiție organizată în Albuquerque, New Mexico, Statele Unite. De data asta, ea a cucerit medalia de aur atât în proba de 50 de metri, cât și în cea de 100.

Julia a terminat marți cu un timp puțin mai mare decât recordul înregistrat la ediția din 2017, dar succesul ei este remarcabil, fără îndoială, în condițiile în care ea a îmbătrânit și mai mult.

"Sunt încântată că am făcut ce am făcut, dar n-am reușit să fiu la fel de bună așa cum am mai fost. Nu știu dacă din cauză că sunt mai bătrână sau din cauza atmosferei", a declarat Julia Hawkins pentru emisiunea "Good Morning America" transmisă de postul de televiziune ABC.

Născută în 1916 în Wisconsin, Hawkins are patru copii, trei nepoți și trei strănepoți.
Ea a început să facă sport după ce s-a pensionat, participând la curse de ciclism, unde a cucerit mai multe titluri. S-a apucat de alergare la 100 de ani, când probele de mountain biking au devenit prea solicitante pentru vârsta sa.

Potrivit National Senior Games Association, ONG-ul care organizează Jocurile Seniorilor, Julia este cea mai în vârstă alergătoare din America. Ea are o explicație simplă pentru longevitatea de care se bucură: "Caut să rămân ocupată. Mă mișc. Nu fac vreun exercițiu anume.
Obișnuiam înainte, dar acum nu cred că-mi mai trebuie."


"Întotdeauna am avut grijă ce mănânc, mănânc sănătos și îmi mențin greutatea la un anumit nivel", a adăugat bunicuța alergătoare.

Cea mai mare parte din activitatea fizică o face îngrijind grădina casei sale din Louisiana. Înăuntru, femeia ține la loc de cinste toate medaliile pe care le-a cucerit de-a lungul anilor. "Le țin aici și aici. Am strâns câteva. Soțul meu mi-a făcut o cutie în care să le pun", spune ea mândră.

La 103 ani, Julia nu-și face planuri și caută să se bucure din plin de fiecare zi.
Întrebată ce obiectiv are pentru următoarea cursă, ea se mulțumește să spună cu înțelepciune: "Niciodată nu poți să știi. Când ai 103 ani, fiecare zi e un miracol. Continui să mă ridic și să fiu aici."

 

Foto: ABC, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod