Ecranul LED care afișează scuze pe spatele mașinii: Nu mai trebuie să pui „avariile“ când greșești la volan!

Cel mai bun mod de a evita să-i enervezi pe alții când faci o manevră greșită în timp ce te afli la volan e să-ți ceri scuze. Acest sistem nou te ajută să ieși cu bine din situațiile critice.
O companie inovativă încearcă să reducă nervii și incidentele din trafic cu un sistem interesant, la care probabil că mulți s-au gândit până acum: cum ar fi ca atunci când ai o problemă sau când pur și simplu faci o greșeală la volan să le poți transmite șoferilor aflați în spate un mesaj? Ei bine, RoadWayve asta face: pe un mic ecran lipit pe luneta mașinii, poți explica printr-un mesaj scurte ce problemă ai sau să-ți ceri scuze dacă ai comis o greșeală. Iar ceilalți șoferi vor fi mai îngăduitori când vor vedea și un smiley afișat.

Mesajele sunt transmise cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil conectat prin Bluetooth, fie prin comenzi vocale, fie prin apăsarea butoanelor de pe o mică consolă.
Există cinci variante de mesaje scurte, concepute pentru diverse situații critice, dar utilizatorii își pot crea singuri mesajele, relatează postul de televiziune newyorkez Fox5.

Micile texte pregătite în limba engleză de producători sunt:

"Mulțumesc" - atunci când utilizatorul dorește să-i mulțumească unui șofer care îi permite o depășire sau îi dă voie să pătrundă pe sensul lui.

"Îmi pare rău" - mesaj acompaniat de un emoji care exprimă tristețea, pentru situațiile în care utilizatorul a făcut o greșeală în trafic.

"Stinge faza lungă" - pentru situațiile în care șoferii sunt orbiți de luminile mașinilor care circulă în spate.

"Lasă-mă să intru"
- pentru cei care vor să schimbe banda în traficul aglomerat.

"Ocolește-mă" - pentru cei care staționează când au o problemă.

Mesajele luminoase afișate de ecranul LED pot fi văzute de șoferii aflați la o distanță de 15 metri și la un unghi de 120 de grade, fără a le distrage atenția mai mult de o secundă, în aproape orice condiții atmosferice.

Compania dorește să creeze și versiuni în alte limbi ale mesajelor, următoarele versiuni fiind în spaniolă, olandeză și chineză.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod