Andreea Marin dezvăluie rețeta sa de detoxifiere

de Daniel Dumitrescu, 10 Ianuarie 2014

Vedeta a vorbit în mai multe rânduri despre stilul de viață sănătos pe care l-a adoptat și care a ajutat-o să-și revină după problemele de sănătate pe care le-a avut, dar, mai mult, a ajutat-o și să-și mențină silueta după ce a slăbit. Informațiile au stârnit un interes deosebit în rândul admiratoarelor sale, astfel că Andreea a revenit cu mai multe detalii.
"Pentru că mi-aţi cerut un exemplu al meniului meu din săptămâna de detoxifiere, iată "mesele" de azi (fiecare băutură, suc sau supă are 300 ml):
- dimineaţa: măr verde, pătrunjel, orz, spirulină; următoarele mese sunt din două în două ore, dar nu neapărat cu ochii pe ceas, ci cu aproximaţie şi poţi bea mai mult, la nevoie.
- ananas, afine (sau alte fructe de pădure), ginger (ghimbir), coriandru ( sau busuioc), psyllium (acesta se umflă în stomac şi îţi dă senzaţia de saţietate, de aceea dispare senzaţia de foame);
- ananas, ginger, coriandru (sau busuioc), psyllium, Eco Green Multivit;
- roşii, morcov, sfeclă, coriandru, spirulină, chili, sare de mare;
- apă alcalină cât mai multă posibil, pentru a reechilibra mediul preponderent acid din interiorul nostru. Apa alcalină se obţine cu adaos de picături de lămâie într-un pahar cu apă plată, pahar de sticlă, nu de plastic (plasticul modifică această calitate a apei), sau adăugăm 10 picături speciale pentru obţinerea apei alcaline, se găsesc pe site-urile cu produse bio. O altă variantă pe care eu nu am încercat-o, deci nu o pot recomanda: apă plată cu o linguriţă de bicarbonat"
, a scris vedeta pe pagina sa de Facebook.

"Ceea ce fac eu e o detoxifiere mai profundă, cine nu îşi doreşte doar sucuri şi supe pentru cele 6 zile, poate opta şi pentru o dietă uşoară, adică salate, salate de fructe, nuci, seminţe etc, nimic însă care să includă făină sau zahăr. Dar efectul nu e la fel de eficient dacă incluzi mâncare solidă. Cert e că nu am senzaţia de foame şi trebuie să ştiţi că atunci când creierul nostru ne spune că ne e foame, corpului îi e de fapt sete. Deci lichidele pot rezolva la fel de bine "problema" şi ajută mult mai bine la curăţarea colonului, a intestinelor, la eliminarea toxinelor", a adăugat ea.

"Consumul de hrană nu e, însă, totul. "Curăţarea" trebuie făcută şi la nivelul minţii şi al sufletului, pentru reechilibrarea noastră în adevăratul sens al cuvântului.
Mişcarea şi respiraţia corectă sunt necesare, dar nu sportul în exces, care să ducă la epuizare. Recomand mersul în ritm susţinut jumătate de ora în aer liber sau alergarea, yoga, pilates. Aşadar, îmi hrănesc şi mintea şi sufletul doar cu ceea ce e benefic pentru mine, ceea ce îmi face bine, îmi dă o stare pozitivă şi evit sursele de stres inutile: problemele care necăjesc şi nu au oricum rezolvare, oamenii care emit o energie negativă, televizorul, radioul (excepţie fac doar programele care îmi aduc informaţie necesară sau care îmi face plăcere, elimin total ceea ce înseamnă conflict, bârfă, scandal, violenţă, vulgaritate, pierdere de timp şi păstrez plăcerea unei comedii sau a unui film bun, a unui documentar care-mi aduce cunoştinţe noi şi interesante). Citesc cât mai mult, călătoresc cu mintea atunci când nu pot să o fac şi cu pasul. Mă întâlnesc cu prieteni vechi sau cu oameni de la care simt că am ce învăţa. Stau cât mai mult în preajma copilului meu şi a altor copii, surse inepuizabile de energie pozitivă.
Mă întorc către mine, către interiorul meu, către valorile în care cred, mă reevaluez"
, a mai scris ea.

"Caut să rup ritmul vieţii obişnuite care ne fură şi ne angrenează într-o cursă contra cronometru, îmi ofer un răgaz pentru minte, trup şi suflet şi am astfel şansa unei reîncărcări cu energie pozitivă. Important: mă rup şi de tentaţia de a face planuri de viitor. Trăiesc acum, aici, savurez senzaţia de bine a clipei prezente, mă iubesc şi mă împac cu mine însămi, ca să pot dărui mai departe. Acesta ar trebui să devină un exerciţiu zilnic, măcar pentru câteva minute, care să rupă ritmul nebun al fiecărei zile şi să ne readucă balanţă corectă. Aşa arată, pe scurt, săptămâna mea de detoxifiere minte-trup-suflet. Nu există o singură cale. E doar o posibilitate. Alege calea potrivită ţie. Dar nu te lasă condus de evenimente, ci fii la cârma vieţii tale. Preţuieşte viaţa!", a explicat Andreea pe Facebook.
Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Mirna pe 13 Apr 2014, 09:42
  Gust vs pH

  Citricele sunt alcaline, chiar daca sunt acre. Gustul nu are legatura cu pH.

  1
  0

 • je pe 13 Ian 2014, 15:40
  pt me

  me, documenteaza-te si pe urma lasa coment pertinent. lamaia cu apa purificata, prin metabolizare produce alcalinitate in sange. citeste ph-ul sanatatii perfecte de robert o'young sau intra pe www.alcalinizare.ro si vei afla mai multe informatii.

  4
  0

 • me pe 10 Ian 2014, 21:41
  Apa alcalina

  "apa alcalină se obţine cu adaos de picături de lămâie" Alcalina ar si apa cu mediu bazic, dar lămîea are pH acid din cite stiu, cum adaosul de lamie sa faca apa alcalina?

  5
  5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod