Anorexia ucide: Războiul secret al unei fete, încheiat cu o tragedie

O tânără a murit după ce le-a ascuns părinților, timp de 4 ani, boala de care suferea

Aproape în fiecare zi apar povești adevărate despre calvarul tinerelor care luptă cu anorexia. Și din păcate, nu toate sunt cu happy end. Drama unei fete care a dus singură un război surd cu boala care a măcinat-o a impresionat Marea Britanie.

 

Charlotte Seddon avea 17 ani și cântărea doar 38 de kilograme. Descrisă ca fiind inteligentă, descurcăreață și populară, ea a încercat să le ascundă părinților efectele bolii de care suferea. Secretul ei a rămas în jurnalul descoperit după moartea sa. Charlotte a scris despre cum a căzut în capcana slăbitului și despre depresia care pusese stăpânire pe ea.

 

Totul a început cu exerciții, din ce în ce mai dure și cu calcularea continuă a caloriilor consumate.

Adolescenta refuza să mai mănânce cu familia, pretinzând că nu-i e foame sau că a mâncat deja .

În ciuda bolii, Charlotte, care mai avea o soră, Abby, a luat multe premii la școală și a fost desemnată elevul anului după ce a obținut cel mai bun rezultat la examenul de specialitate din Colegiul Shuttleworth din Padiham, comitatul Lancashire, relatează cotidianul britanic Daily Mail. În ultimul ei an de studii la școala pe care a absolvit-o ca șefă de promoție, ea a fost premiată pentru activitatea ei de voluntar.

 

Charlotte a căpătat problemele de alimentație la vârsta de 12 ani și a urmat un tratament la o unitate de specialitate.

În iunie anul trecut, ea slăbise atât de mult, încât a acceptat să fie internată la o clinică locală. A fost externată în noiembrie, dar după câteva zile a fost găsită moartă în casă.
Autopsia a relevat că inima ei cântărea doar 190 de grame, iar mușchii erau atrofiați din cauza lipsei de elemente nutritive. Inima unei persoane normale cântărește aproximativ 320 de grame, relatează Daily Mail.

 

După acest sfârșit trist, familia fetei a făcut public cazul, pentru ca părinții să fie mai atenți la situația copiilor lor adolescenți și să știe cum să interpreteze fiecare semn ciudat din evoluția lor.

Unul dintre indiciile care trădează această tulburare alimentară este absența regulată de la masă a copiilor, spune mama Charlottei. "Se pricep foarte bine să se ascundă. La început, te obișnuiești pentru că nu vrei să-i superi", spune Corinne, 48 de ani.

 

"E o pierdere tragică pentru noi, a fost foarte bruscă și șocantă. Am aflat depre starea ei din ceea ce ne-a lăsat scris", adaugă tatăl fetei, Stephen, și el în vârstă de 48 de ani. El spune că Charlotte era foarte inteligentă, își dorea să urmeze o facultate și să devină terapeut prin artă.

Acum totul e în zadar. Ea a preferat să se închidă în sine și să lupte singură cu boala. Până la capăt.

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra pe 27 Apr 2012, 12:00
    ...

    si eu am suferit de anorexie dar a fost pacat ca fata nu a reusit sa scape.familia mea si-a dat seama de la inceput ce am ca au vazut ca nu mai aveam pofta de mancare,ca slabisem 20 de kilograme in foarte putin timp.nu trebuie sa ii invinuim pe parinti, deoarece ei vor doar sa nu ne supere si sa faca totul pentru,si fata s-a priceput foarte bine sa ascunda faptul ca este bolnava ca asa obisnuiam si eu sa fac pana sa observe.

    1
    1

  • alexandra 18 pe 26 Apr 2012, 12:40
    tragic

    Cum poti sa spui ca "Se pricep foarte bine să se ascundă. La început, te obișnuiești pentru că nu vrei să-i superi".... Nu vezi ca fi'ta are 30 si cv de kg la 17 ani si ca de atatia ani nu mananca la masa q voi ... parinti prosti...!

    4
    0

  • anita pe 22 Apr 2012, 17:02
    Nu chiar atata neglijenta :P

    Multe lucruri pot fi ascunse de parinti, indiferent cat de mult timp, asa cum unii isi ascund un tatuaj, un pierce, asa a ascuns si ea o boala pe care probabil ca si-a generat-o singura prin obsesia de a slabi. Facand atata scoala si atata "voluntariat" nu statea acasa non stop ca parintii s-o poata analiza, purta haine largi probabil, si era mai slaba de fel. Asta e, oricum nu despre faptul ca era bolnava au aflat parintii din jurnal, ca doar n-au dus-o la spital de sanatoasa ce era, ci de drama prin care trecea. Nu toti copiii vor sa-si chinuie parintii .

    2
    1

  • laura pe 22 Apr 2012, 09:28
    ............

    acuma nu stim toate datele,poate fata nu locuia permanent cu parintii ei,nu stim..deci hai sa nu judecam si sa aruncam vorbele asa de usor...e destul ca s-a terminat tragic si cei care sint parinti trebuie sa invete din necazul altora

    3
    0

  • dora pe 20 Apr 2012, 10:06
    neglijenta

    parintii au dat dovada de neglijenta crasa !!!!!! cum sa aibe o astfel de boala timp de 4 ani, iar tu, ca parinte, sa afli din jurnalul ei ?!?!?! mi se pare imposibil. cum adica nu vrei sa-l superi pe copil daca-l pui la masa cu familia?? pai alimentatia copilului este prim grija a unui parinte. nu parintele trebuie sa fie atent la ce mananca un copil mai ales la 12-14 ani! si ce fel de parinte esti daca nu obsevi comportamentul copilului?? sau nu vezi ca se usuca zi de zi?? sa le fie rusine - astia nu se cheama parinti.

    23
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod