fructe si legume

5 alimente proaspete care rezistă în frigider până la două săptămâni

În ultima vreme, facem cumpărături mai rar, iar atunci când mergem la supermarket, cumpăram mâncare pentru întreaga săptămână sau chiar mai mult.

Pentru ca vizitele la magazin in contextul pandemiei sunt mai rare, avem tendinta de a investi in produse care rezista cat mai mult in dulap, in camara sau in frigider. Acest lucru se traduce prin mai putine alimente proaspete, caci acestea sunt, de regula, cele mai usor perisabile.

Totusi, pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ai nevoie de fructe, legume si frunze fresh, pe care sa le integrezi in fiecare masa a zilei. Iata ce alimente rezistente si proaspete poti cumpara data viitoare cand mergi la supermarket!

Top 5 alimente rezistente si proaspete: Le poti tine in frigider timp de doua saptamani!

 

1.
Morcovii


Minunatii si coloratii morcovi sunt o sursa excelenta de vitamina A si betacaroten. Acestia pot fi folositi in tot felul de retete gustoase, de la tocanite si preparate la cuptor, pana la supe creme pline de nutrienti.

Daca iti plac morcovii, avem vesti bune: acestia rezista in frigider foarte bine, intr-o punga de plastic. Daca observi ca incep sa devina usor moi, transforma-i rapid intr-o supa delicioasa!

2. Citricele


Portocalele, lamaile, grapefruitul si lime-ul fac parte din seria de alimente rezistente.

Le poti pastra in compartimentul special pentru fructe sau chiar pe usa frigiderului, la indemana cand ai pofta de un suc fresh sau vrei sa aduci o savoare deosebita unui preparat culinar.

Lamaia este elementul principal pentru orice dressing de salata, condimentul perfect pentru a aduce un plus de aciditate si de prospetime, si trucul secret cand vine vorba de prajituri si creme dulci-acrisoare! Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod