10 trucuri ca să-ți treacă mai repede febra musculară după un antrenament intens

Indiferent de tipul de antrenament ales, atunci când mușchii tăi sunt lucrați intens știi la ce să te aștepți în ziua următoare. Vezi ce trebuie să faci ca să-ți treacă mai repede febra musculară!
Fie că ești la început și abia te-ai apucat de sport, fie ai făcut o pauză mai lungă și ai lipsit de la antrenamente, probabil că îți este destul de familiară acea stare de extenuare și febra musculară care își fac apariția în următoarea zi. 

Un antrenament intens cardio, ridicarea greutăților sau exercițiile cu greutatea corporală (de genul TRX) pot să fie extrem de extenuante atunci când sunt realizate pentru prima dată sau dacă treci la un alt grad de dificultate. De aceea, musculatura este intens lucrată și poți să te simți extenuată, să ai o febră musculară puternică și o stare ușoară de greață în zilele următoare antrenamentului. 

Ca să atenuezi pe cât posibil aceste simptome care pot să dureze între 1-3 zile poți să înveți câteva trucuri pe care să le faci înaintea antrenamentului, precum și în timpul sau după terminarea lui.


Iată 10 trucuri ca să-ți treac mai repede febra musculară după un antrenament intens:


Potrivit specialiștilor, există câteva lucruri de care poți să ții cont ca să nu suferi câteva zile și să te doară tot corpul. Iată câteva dintre aceste trucuri despre care se spune că dau roade de fiecare dată și atenuează puțin durerea și crampele cauzate de un antrenament sportiv intens:

1. Bea o cafea sau un ceai verde înainte de antrenament

Este recomandat să bei o cafea sau un ceai verde/negru înainte de antrenament, deoarece cofeina și teina măresc forța și rezistența, reducând astfel intensitatea simptomelor care apar după sport.


2. Cum sa-ti treaca febra musculara repede: Ia o gustare înainte de antrenament

Mănâncă întotdeauna o gustare înainte de antrenament, dar trebuie să o alegi cu atenție, astfel încât să fie săracă în grăsimi, dar bogată în carbohidrați și proteine. 


3. Nu sări peste încălzire

Stretching-ul și cardio trebuie să se regăsească mereu în planul tău și nu trebuie să sari peste ele înainte de a începe antrenamentul. Acordă-ți câteva minute de încălzire pentru a pregăti musculatura și articulațiile pentru exerciții.


4. Nu te opri în timpul antrenamentului

Pauzele lungi nu sunt deloc recomandate în timpul antrenamentului, în schimb este de preferat să continui mișcarea pe care o faci, chiar dacă reduci din intensitate și dificultate. Astfel, sângele va circula în tot corpul, ajutând în procesul de recuperare a mușchilor lucrați.


5. Cum sa-ti treaca febra musculara repede: Bea multă apă

Atât înainte de antrenament, cât și după ce l-ai terminat este foarte important să hidratezi bine corpul, consumând o cantitate mare de apă plată. De preferat este să bei câte o gura de apă și în timpul antrenamentului o dată la 15 minute.


6. Băuturile sportive de rehidratare

În cazul în care transpiri foarte tare este important să consumi pe lângă apă o băutură pentru sportivi care are un conținut mare de minerale. O altă variantă ar fi să bei apă de cocos, deoarece furnizează corpului o cantitate mare de minerale care sunt esențiale pentru a regla ritmul cardiac, contracțiile musculare și sistemul nervos. 


7. Nu uita de stretching la finalul antrenamentului

La fel cum ai început așa trebuie să termini antrenamentul. Exercițiile de stretching au rolul de a elibera tensiunea din mușchi și de a atenua durerea.
Nu sări niciodată peste stretching după ce ai făcut un antrenament sportiv intens!


8. Ia o gustare imediat după antrenament

Este de preferat să consumi o gustare imediat ce ai încheiat antrenamentul. Această gustare trebuie să fie bogată în carbohidrați și mai puține proteine pentru a furniza nutrienții pierduți în timpul antrenamentului. 


9. Masajul este foarte util

În cazul în care îți este la îndemână este foarte bine să faci un masaj după antrenament, deoarece va accelera circulația sângelui, reducând intensitatea crampelor și a febrei musculare care apare la mușchii lucrați.


10. Fă un duș cu apă mai rece

După ce ai terminat antrenamentul este bine să faci un duș cu apă mai rece, deoarece poate ajuta la reducerea inflamațiilor musculare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod