Un festival demenţial: Cele mai spectaculoase imagini de la Burning Man

Nebunia a început în '86, când doi amici au dat foc unei marionete pe o plajă. Burning Man a oferit şi în acest an o mulţime de imagini ieşite din comun.
Ceea ce a început ca o joacă în 1986 s-a transformat într-un fenomen: doi prieteni au dat foc unei marionate înalte de 32 de metri, pe o plajă din San Francisco, pentru a marca solstiţiul de vară. De atunci, tot mai mulţi oameni au luat parte la această distracţie care s-a transformat într-un festival al tinerilor nonconformişti.

Burning Man ("Omul care arde"), festivalul de opt zile ce se desfăşoară anual la Black Rock City, un oraş construit temporar în statul Nevada, începe în ultima zi de luni a lui august şi se încheie în prima zi de luni a lui septembrie, care coincide cu sărbătoarea Labor Day.

Numele festivalului provine de la obiceiul de a se incendia o marionetă uriaşă, care este aprinsă sâmbătă seara, în ajunul încheierii acestuia. Evenimentul este organizat de compania Black Rock City, LLC.

Anul trecut, au apărut informaţii potrivit cărora cenuşa lui David Bowie ar fi fost împrăştiată în timpul festivalului dedicat comuniunii dintre oameni, artei şi libertăţii de exprimare, unde participanţii vin să petreacă fără inhibiţii. Potrivit E! Entertainment, se pare că unul dintre finii lui David Bowie a primit permisiune de la Iman, văduva starului pop, să ia o porţiune din cenuşa lui Bowie şi să o împrăştie în cele patru zări la festivalul Burning Man.
Mulţi dintre participanţii la acest festival, unde aparent se consumă droguri şi se petrec orgii şi ritualuri păgâne, îi onorează pe cei iubiţi, care s-au stins, în deşertul din Nevada.

Sursele au declarat pentru E! Entertainment că "finul lui Bowie a avut multe discuţii cu muzicianul despre festival şi muzicianului i-a plăcut ideea şi mesajul din spatele acestei întâlniri în mijlocul deşertului."

Bowie ar fi fost comemorat de aproximativ 70 de persoane la The Temple of Black Rock City, de comunitatea întregită în Black Rock Desert pentru Burning Man.
Templul a fost construit pentru ca oamenii să aducă prinos celor iubiţi şi dispăruţi. După acest praznic inedit, templul este de fiecare dată ars din temelii.

Numărul participanţilor a crescut de la o ediţie la alta, ajungând în 2013 la aproape 70.000. Ediţia din 2017 a început pe 27 august şi se încheie luni, 4 septembrie, dar a oferit deja o sumedenie de imagini spectaculoase, relatează Bored Panda.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
4 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod