Top 5 cele mai populare diete

Ai la îndemână o grămadă de diete şi nu ştii pe care să o încerci. Ai aflat de la televizor că o vedetă slăbeşte cu dieta Dukan sau că alta urmeaza dieta Atkins, dar tu pe care să o alegi? Numai tu poţi să decizi, însă noi te ajutăm cu un top al celor mai populare şi eficiente diete.

Ai la îndemână o grămadă de diete şi nu ştii pe care să o încerci. Ai aflat de la televizor că o vedetă slăbeşte cu dieta Dukan sau că alta urmeaza dieta Atkins, dar tu pe care să o alegi? Numai tu poţi să decizi, însă noi te ajutăm cu un top al celor mai populare şi eficiente diete.

 

1. Dieta Atkins

Dacă vrei să o urmezi trebuie să ştii că se bazează pe eliminarea carbohidraţilor rafinaţi, precum pâinea albă, făina albă şi zahărul.

 • Avantaje - slăbeşti în primele 2 săptămâni.
 • Dezavantaje - doar 20 de grame de carbohidraţi pe zi timp de 2 săptămâni pot să fie periculoase pentru organism. De asemenea, Atkins favorizează consumul de proteine care pot încărca ficatul, rinichii şi scad densitatea osoasă.

Este recomandată persoanelor tinere, sănătoase şi care vor să slăbească într-un timp mai scurt. Regimul poate fi ţinut o săptămână, maxim 2 săptămâni. Însă, este interzisă persoanelor care suferă de boli cronice sau de diabet, aflăm de la biolog-nutriţionistul Livia Nena.
Vrei să ştii mai multe despre dieta Atkins click AICI!

 

 

2. Dieta cu supă de varză

Cu siguranţă ai incercat-o şi tu, însă trebuie să ştii că nu este recomandată pe termen lung (mai mult de o săptămână), deoarece privează organismul de nutrienţii necesari pentru buna lui funcţionare. Principiul de funcţionare al dietei: cu cât mănânci mai multă supă, cu atât slăbeşti mai mult!

 • Avantaje - inhibă pofta de mâncare; este bogată în fibre şi săracă în grăsimi; poţi slăbi între 5 şi 7 kilograme la sfârşitul săptămânii dacă nu trişezi.
 • Dezavantaje - privează organismul de substanţele hrănitoare.


Vrei să ştii cum să prepari supă şi cum se urmează dieta click AICI!

 

 

3. Dieta Dukan

A făcut ravagii printre vedete, multe dintre ele declarându-se fane înrăite. Un exemplu este Gisele Bundchen, care a urmat această dietă şi a revenit pe podiumul de modă la doar şase săptămâni după naştere? Cum a reuşit ea să scape de kilograme: cu proteine (carne, peşte, ouă sau produse lactate degresate) şi apă, principiul dietei Dukan în prima fază care poate să dureze între 3 şi 10 zile.
Avantaje - slăbeşti până la 8 kilograme în 8 zile, dacă ne luăm după experimentul pe care l-a făcut inventatorul dietei, nutriţionistul Pierre Dukan care şi-a ajutat un prieten să slăbească. "I-am spus să mănânce numai proteine şi să bea numai apă în următoarele cinci zile. Când a revenit la cabinet l-am cântărit de mai multe ori ca să mă asigur că îi funcţionează bine cântarul de acasă", spune Dukan.

 • Avantaje- slăbeşti rapid
 • Dezavantaje - prea multe proteine pot să încarce ficatul, rinichii şi să scadă densitatea osoasă.


Dacă vrei să urmezi regimul click AICI! 

 

 

4. Dieta cu hrană vie

Cu siguranţă rezultatele pe care le obţii vor fi spectaculoase şi în plus organismul tău îţi va mulţumi pentru substanţele nutritive de care va beneficia. Dieta presupune consumul alimentelor nepreparate termic, doar în stare crudă. Aici poţi să incluzi fructe, legume, seminţe, nuci, grăsimi sănătoase (avocado, ulei de măsline). De asemenea, hrana vie este recomandată persoanelor cu diabet.

 • Avantaje - poate să fie urmată pe termen foarte lung, dacă înveţi puţin despre principiile hranei vii şi multitudinea de combinaţii pe care le poţi face.


Dacă vrei să cunoşti mai multe despre beneficiile hranei vii şi de ce este mai mult decât indicată, poţi să citeşti cărţile nutriţionistei britanice Gillian McKeith.
Câteva reţete nepreparate termic care te pot ajuta pentru început
Reţete de îngheţată: fără lapte, ouă, zahăr 
Cum să prepari lapte vegetal în casă? 
Reţete de cheesecake fără brânză şi foc 
Supe preparate fără foc 
4 deserturi sărace în calorii, preparate fără foc 

 

 

5. Dieta Scarsdale

"Nu o ţine mai mult de 14 zile, deoarece este o dietă hipocalorică, foarte strictă, cu conţinut scăzut de lipide şi carbohidraţi, în care micul dejun conţine grepfruit, iar prânzul şi cina o combinaţie de carne şi legume", avertizează dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice.

 • Avantaje - slăbeşti foarte repede
 • Dezavantaje - este foarte restrictivă şi poate dăuna organismului, dacă o urmezi mai mult de două săptămâni. După încetarea dietei, poţi să adaugi într-un timp foarte scurt kilogramele pierdute dacă nu ai grijă la ceea ce mănânci.


Dacă vrei să urmezi dieta, află mai multe detalii AICI!

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • ileana pe 2 Nov 2011, 21:15
  Eu

  Eu am tinut dieta cu supa e varza si va spun sincer ca dupa doua luni in care am folosit si pastilele duoslim am slabit 25 de kg. Nu mi-am dorit sa slabesc atat, dar aca tot a mers, am mers si eu inainte. Eu sunt multumita si recomand combinatia. Bafta multa!

  0
  0

 • gheorghita pe 15 Ian 2011, 23:43
  dieta Montignac

  Flori trimite si mie dieta Montignac te rog .

  0
  0

 • andreea pe 10 Ian 2011, 22:55
  sustin dieta Montignac!

  @flori Tin dieta Montignac din octombrie 2010. In decembrie am avut un minus de 13 kg, iar in perioada sarbatorilor nu am pus nimic inapoi. Intradevar este foarte usor de tinut si rezultatele sunt spectaculoase. Recomand sa incercati! Bafta

  0
  0

 • flori pe 10 Ian 2011, 16:30
  diete

  aceste diete sunt recomandate de un medic !?si nu amintiti nimic de dieta Montignac ,dieta care este usor de tinut si are rezultate uimitoare,care nu te supune la infometare si poti s-o urmezi fara frica de a te imbolnavi.

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod