Hrana vie este recomandata persoanelor diabetice

Hrana vie incepe sa castige din ce in ce mai mult teren si multe persoane incearca sa isi mentina sanatatea introducand in alimentatia lor zilnica o cantitate ridicata de cruditati. In ce consta dieta bazata pe hrana vie si cum te poate ajuta?

Hrana vie incepe sa castige din ce in ce mai mult teren si multe persoane incearca sa isi mentina sanatatea introducand in alimentatia lor zilnica o cantitate ridicata de cruditati. In ce consta dieta bazata pe hrana vie si cum te poate ajuta?

 

Medicii nutritionisti spun ca, desi multi oameni au o predispozitie genetica pentru a face diabet zaharat, cauza principala a acestuia este modul de viata al persoanei respective. Stresul si sedentarismul dublate de o alimentatie bogata in carbohidrati rafinati (zahar alb, faina alba, etc.), grasimi saturate (cele care se gasesc in produsele animale: carne, oua) si gatite pe foc si grasimile trans (cele din semipreparate, alimente de tip fast food sau margarina) pot creste riscul de diabet zaharat.

„Oricat de avansat ar fi diabetul, acesta se poate vindeca, chiar si in trei saptamani, printr-o alimentatie si o gandire, total diferite”, declara Mihaela Gheorghita, consultant in „hrana vie” si autoarea cartii „Transformare Totala cu Sistemul ADAM & EVA” pe care o poti achizitiona la Targul de diabet si nutritie, Expo Diabet 2010, care va avea loc pe 12 si 13 iunie 2010, in Bucuresti, la Palatul National al Copiilor.

Potrivit specialistei, in prima saptamana trebuie sa consumi o cantitate de 4 litri pe zi de suc verde: 80% castravete si telina cu 20% ghimbir, seminte, lamaie, patrunjel.

Apoi, in cea de-a doua saptamana vei consuma pe langa sucul verde alimente netratate termic si superalimente (de exemplu: alge verzi-albastrui, spirulina, clorela, maca, etc.) si miscare fizica. Se continua cu acest plan alimentar si in a treia saptamana, invatand in acelasi timp cum sa-ti pregatesti hrana si cum sa aplici aceste schimbari in alimentatia ta zilnica. Rata de succes la diabetul de tip 2 este de aproape 100%, iar la diabetul de tip 1 este de aproape 90%. Dintre dietele bazate pe 80% „hrana vie” si care pot ajuta diabeticii se pot aminti: dieta organica (bazata pe legume netratate si carne provenita de la animale crescute natural), dieta vegana (strict vegetariana, fara nici un produs de origine animala) si cea crudivora (legume, oua, lapte, toate crude).
Aceste diete sunt concentrate in minerale, cu un procentaj zilnic de la 15-20% uleiuri sau grasimi de natura vegetala si contin foarte multe fibre, cu indice glicemic mic.

 

 

Sfaturi utile


Daca vei considera ca nu poti urma aceasta dieta, nu uita ca este binevenita orice schimbare in alimentatia ta pentru a controla mai bine nivelul glicemiei. Astfel, poti sa incepi cu pasi mici si sa consumi in fiecare zi cat mai mult alimente nepreparate termic. Dupa ce vei constata efectele benefice, cu siguranta nu vei renunta la acest obicei care trebuie pastrat toata viata. Gandeste-te ca nu faci aceasta schimbare in alimentatia ta doar pentru o perioada de cateva luni, ci iti iei un "angajament" pe viata.

Iata cativa pasi care te pot ajuta sa adopti usor acest stil de alimentatie:
1.

Cumpara multe legume si fructe proaspete ca sa le ai la indemana;
2. Fii selectiva in privinta produselor pe care le cumperi de obicei pentru a nu exista prea multe tentatii in preajma ta;
3. Gasesti multe carti si informatii pe internet despre hrana vie (retete) care te pot ghida in adoptarea dietei;
4. Alege-ti o zi pe saptamana in care sa consumi doar hrana vie, in restul zilelor incercand sa introduci cat mai multe cruditati.

 

 

2 retete nepreparate termic


Ca sa te lamuresti cat de repede poti sa prepari aceste retete urmareste cele doua filmulete de mai jos.

 

Supa crema de avocado

 

 

 

Paste din zucchini/dovlecel cu sos de rosii




Retete video pentru deserturi sarace in calorii gasesti AICI.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nela pe 9 Iun 2010, 23:52
    clipuri in limba romana exista!

    Dna. Constanta, exista si in limba romana astfel de meniuri sanatoase, asta pentru ca sunt facute de catre romani!! :) exista deja o traditie in tara noastra in hrana vie, care se practica in anumite cercuri de cel putin 20 de ani. Gasiti cel putin 300 de astfel de meniuri postate pe http://www.medicinapreventiva.com.ro/ le gasiti la rubrica "Elta Live". Puteti sa vedeti emisiunea Elta Live in direct, martea si joia, sau din arhiva unde sunt postate emisiunile incepute cam de prin anul 2005. Puteti vedea cum se fac ciorbele, felul doi dar si dulciurile in acest stil de preparare, fara sa mai folosesti aragazul, dar nici carnea, zaharul, sarea... succes

    0
    0

  • oprican constanta pe 3 Iun 2010, 07:32
    retete pentru diabetici.

    de ce nu se fac clipuri cu prepararea produselor in limba romana?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod