11 alimente care-ţi taie foamea

Au trecut Sărbătorile şi ţi-ai propus să scapi de cele câteva kilograme care s-au depus după ce te-ai ospătat cu bunătăţile tradiţionale. Pe lângă aportul caloric pe care trebuie să-l reduci, iată câteva alimente care-ţi taie foamea!

Au trecut Sărbătorile şi ţi-ai propus să scapi de cele câteva kilograme care s-au depus după ce te-ai ospătat cu bunătăţile tradiţionale. Pe lângă aportul caloric pe care trebuie să-l reduci, iată câteva alimente care-ţi taie foamea!

 

Dacă senzaţia de foame îţi dă târcoale şi nu vrei să renunţi la ceea ce ţi-au propus când te-ai decis să urmezi o cură de slăbire, poţi să apelezi la câteva alimente care sunt recunoscute pentru proprietatea lor de a stăpâni senzaţia de foame. Ele te vor ajuta să rezişti tentaţiilor şi să nu mănânci seara mai mult decât trebuie. Aşadar, pune-le pe lista de cumpărături ca să le ai la îndemână acasă.

1. Ţelina crudă

2. Morcovii cruzi

3. Terciul de ovăz cu scorţişoară

4. Fasolea boabe sau lintea

5. Merele

6. Migdalele crude

7. Seminţele de floarea soarelui crude

8. Guliile crude

9. Ceaiul verde

10. Ciorba de legume (în care poţi să adaugi şi un pumn de fasole boabe sau linte)

11. Pastele din făină integrală cu amestec de legume sote

 

Nu sări niciodată peste micul dejun!


Primul truc pe care trebuie să-l pui în aplicare de astăzi înainte dacă vrei să slăbeşti! De acolo începe ziua ta, trebuie să-i oferi organismului nutrienţii de care are nevoie ca să facă faţă unei zile solicitante. Nu te baza pe faptul că "tai" din calorii sărind peste micul dejun pentru că nu vei rezolva absolut nimic.

Toate cercetările realizate pe acest subiect au relevat faptul că persoanele care obişnuiesc să ia micul dejun reuşesc să-şi menţină greutatea corporală sau pot să slăbească mai uşor. Aşa că nu ai motive să nu mănânci de dimineaţă! Trebuie doar să te organizezi, să te trezeşti mai repede cu 10-15 minute şi să-ţi prepari un mic dejun bogat.

Evită dulciurile!


Un alt truc la fel de important este să reduci cantitatea de dulciuri, în special pe cele din comerţ de care te poţi lipsi. Dacă ai poftă de dulce, încearcă să alegi o bucăţică de ciocolată neagră (cu peste 80% cacao), 2-3 curmale, smochine, caise uscate sau stafide.

Este foarte important să rezişti tentaţiei şi să nu consumi dulciuri seara.

Evită mesele bogate seara!


Al treilea truc pe care trebuie să-l iei în considerare dacă urmezi o cură de slăbire se referă la mesele pe care le iei seara. Dacă vei mânca echilibrat în timpul zilei, alegând şi două gustări sănătoase şi sărace în calorii (fructe, seminţe, nuci crude, iaurturi slabe, legume crude) vei rezista tentaţiei de a scoate toată mâncarea din frigider seara când ajungi acasă de la serviciu. Alege mai degrabă o salată sau un smoothie preparat din diverse legume, frunze de spanac şu un fruct.

Gustările sunt esenţiale!


Ele te ajută să-ţi stăpâneşti mai bine senzaţia de foame şi să mănânci cumpătat la prânz şi seara. Organizează-le între micul dejun şi prânz, iar a doua gustare între prânz şi cină la intervale egale de timp.

Nu pleca de acasă fără să iei cu tine un fruct, un pumn mic de seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, migdale, nuci toate crude (însă nu exagera cu cantităţile), un morcov sau altă legumă pentru ronţăit sau un iaurt cu cantitate redusă de grăsime.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • themikkka pe 9 Feb 2013, 10:32
    11 alimente care iti taie foamea

    Salata de telina este destul de satioasa, la fel si fasolea.Si asta pentru ca au un indice glicemic mic . Si marul are, dar probabil creste aciditatea. Am observat si eu ca marul imi produce senzatie de foame, nu imediat , ci cam la 20 de minute dupa ce il mananc. Ceaiul verde , il beau dimineata in loc de cafea. Pentru mine este bun, ma si trezeste si nici nu imi e foarte foame dimineata

    1
    0

  • tuza tania pe 18 Iul 2011, 22:33
    11 alimente care-ti taie foamea

    Ai dreptate,marul face pofta de mancare iar morcovul iti tine de foame 2,3 ore dar apoi ai o pofta de mancareeeee........

    1
    0

  • Alisse pe 20 Mai 2011, 01:34
    Un pic sceptica

    Eu personal am cautat atat de mult timp sa gasesc ceva care sa fie bine informat, sa aibe exact ce caut, in detaliu si bine scris. Eram de-a dreptul saturata de toate aburelile si cuvintele extra pe care toata lumea le tot toarna si zic, uite ia articol! Dar cu toate astea tot vizitam toate comunitatile feminine, intr-un fel si acum ma amuza unele articole. Dar am gasit intr-un final exact ce cautam, informatii pertinente, cu feedback de la autori si un grad ridicat de interactivitate...

    2
    2

  • Liuba pe 3 Mar 2011, 11:06
    merele

    O sustin pe Marinela in ceea ce a afirmat! Cu edevarat, merele, sporesc pofta de mincare...:(

    4
    1

  • Marinela pe 20 Feb 2011, 12:07
    11 alimente care iti taie foamea

    Buna ziua, va pot contrazice total pt. mar, merele iti produc aciditate de aici si senzatia de foame, nu sunt singura persoana care a constatat asta. Astept un raspuns daca se poate. Va multumesc

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod