8 metode care te ajută să slăbești fără să ții o dietă strictă

Urmarea unei "diete" ne poate copleși pe cei mai mulți dintre noi, dar există mereu o cale de a o ocoli. Din fericire, sunt mai multe metode care te ajută să slăbești fără a fi nevoie să schimbi ceva în regimul tău.
Acest lucru este cu adevărat posibil, deoarece există o mulțime de metode dovedite științific care te ajută să slăbești fără a fi nevoită să ții o dietă strictă.

8 metode care te ajută să slăbești fără a fi nevoită să ții o dietă


Consumă mai multe proteine


Când urmezi un plan alimentar bogat în proteine, eviți automat să mănânci în exces, ceea ce te face să slăbești câteva kilograme fără prea mare efort.

O dietă bogată în proteine, atunci când este combinată cu exerciții fizice, te poate ajuta, de asemenea, să obții mai multă masă musculară, ceea ce va duce și la pierderea în greutate.

Citește și: 6 reguli esențiale ale slăbitului sănătos

Acoperă-ți ochii în timp ce mănânci


Un studiu german a concluzionat că participanții legați la ochi au mâncat mai puțin decât cei care au putut să-și vadă farfuriile.

Explicația acestui fenoment este că privarea vederii scadea foamea hedonică, adică foamea cauzată nu de necesitatea de hrană, ci de de poftă.
Deși este o experiență alimentară diferită și ciudată în același timp, merită să încerci!

Bea apă înainte de masă


Conform unei cercetări recente, consumul a aproximativ 450 ml de apă cu 30 de minute înainte de ora mesei te poate ajuta să slăbești.

Participanții la această cercetare nu și-au schimbat deloc stilul de viață, dar au pierdut aproximativ 2 kg. Astfel, pentru a reintra în formă, ia în considerare să bei 1-1,5 l apă zilnic.

Bea mai multă cafea


Dacă îți place cafeaua, avem o veste grozavă pentru tine!

Conform științei, creșterea consumului de cafea și ceai poate ajuta la reducerea apetitului și la controlul poftelor, la accelerarea metabolismului și la creșterea arderii grăsimilor în timpul antrenamentelor.

Fă dușuri reci


Pe lângă faptul că vei avea o piele strălucitoare și te vei recupera mai ușor după un antrenament intens, dușurile reci te vor ajuta și să pierzi câțiva centrimetri în zona gâtului și a umerilor.

Atunci când corpul este expus la un mediu rece, cum ar fi sub duș, unele celule adipoase încep să se ardă pentru a genera căldură, ceea ce duce la pierderea în greutate.

Poate te interesează și: Voinţă eroică: 25 de oameni care au slăbit enorm

Stai jos înainte de a începe să mănânci


Cu toții avem zile aglomerate în care mâncăm inconștient în timp ce stăm în picioare sau ne plimbăm. Din păcate, repetarea acestor obiceiuri, încet, dar sigur, duce la creșterea în greutate.

Pentru a remedia daunele, nutriționiștii cred că așezarea la o masă poate ajuta creierul să recunoscă că ai mâncat corect, scăzând șansele de a mânca în exces și, prin urmare, să te mențină în formă.

Mestecă bine mâncarea


Deși din punct de vedere nutrițional, 200 de calorii sunt 200 de calorii indiferent de cât de bine le mesteci, știința pare să aibă un alt mod de a privi lucrurile.

Mestecând bine alimentele, organismul arde mai multe calorii în timpul digestiei. În plus, mestecatul lent ar putea îmbunătăți fluxul sanguin către stomac.
Ca rezultat, dacă mesteci bine mâncarea și acorzi mai mult timp acestui lucru, poți arde chiar și 2000 de calorii în plus pe lună.

Consumă alimente picante


S-a dovedit științific faptul că alimentele condimentate pot provoca pierderea în greutate, deoarece scad pofta de mâncare și cresc consumul de energie.

Mai multe cercetări demonstrează că ardeiul iute poate face oamenii să consume mai puține calorii decât ar consuma în mod normal. Așa că adăugarea unui sos iute la masă te poate ajuta să scapi în timp de kilogramele nedorite.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod