Cel mai cremos lapte de ovăz făcut în casă: Proporțiile și ingredientele perfecte

Nu, nu este o rețetă care conține doar ovăz și apă! Fie că bei cafea, smoothie-uri sau îți faci porridge în fiecare dimineață, un lapte vegetal natural, precum un lapte de ovăz făcut în casă, este varianta ideală. 

Nu numai ca ai controlul asupra tuturor ingredientelor, dar te bucuri si de un gust exact asa cum iti place. Cremos, dens, mai dulce sau mai putin dulce, mai aromat sau neutru.

Nu este greu sa faci lapte de ovaz acasa si probabil ca deja iti imaginezi cum ar pute suna reteta: fulgi de ovaz si apa, puse impreuna in blender.
Totusi, exista o  varianta mult mai buna decat atat!

Lapte de ovaz facut in casa, cea mai buna reteta:

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:


90 g faina de ovaz (sau fulgi de ovaz maruntiti)
960 ml apa filtrata
2 curmale fara samburi
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita de sare de Himalaya

Mod de preparare:


Secretul pentru un lapte cremos si dens este folosirea fulgilor de ovaz sub forma de faina. Daca ai folosi fulgi integrali, acestia nu ar oferi aceeasi consistenta. Asadar, daca ai faina de ovaz, foloseste-o, iar daca nu ai, marunteste fulgii de ovaz intr-un blender sau intr-o rasnita, pana obtii o pulbere destul de fina. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod