alergare

Sportul previne cancerul: Studiul care arată de ce trebuie să faci mişcare

Exercițiile fizice constante, de la un nivel moderat până la susținut, ar putea reduce riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu american.

Se estimează că 51% dintre adulții din Statele Unite și 31% dintre cei de pe întreaga planetă nu fac minimul de exerciții fizice recomandate pentru menținerea unei bune stări de sănătate, arată cercetătorii de la Institutul național al cancerului din SUA (National Cancer Institute, NCI), care au realizat un studiu publicat în "Journal of the American Medical Association, Internal Medicine".

Este vorba despre mersul pe jos, alergatul, înotul sau mersul pe bicicletă cu o viteză variind de la "moderat" la "viguros" timp de 150 de minute pe săptămână.

Sute de studii au analizat anterior legătura dintre activitatea fizică și reducerea riscului de dezvoltare a cancerului de colon, de sân și de endometru (țesutul care căptușește uterul).

Însă rezultatele au fost neconcludente pentru alte tipuri de tumori ca urmare a numărului mic îmbolnăviri de alte forme de cancer în rândul participanților la acest studiu, notează France Presse, citată de Agerpres.

Cercetătorii au prelucrat datele provenite de la 1,44 milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 19 și 98 de ani din SUA și Europa. Participanții au fost urmăriți în medie timp de 11 ani, perioadă în care au fost diagnosticate 187.000 de cazuri noi de cancer.

Studiul lor nu numai că a confirmat legătura deja pusă în evidență între un grad susținut de exerciții fizice și cea mai mare scădere a riscului de cancer colorectal, de sân și de endometru, dar a extins această constatare și asupra a altor zece tipuri de tumori.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod