Bunicuţa alergătoare: La 100 de ani, face suta de metri în 81 de secunde!

O femeie din India, în vârstă de 100 de ani, a câştigat medalia de aur în proba de 100 de metri viteză rezervată vârstnicilor.
Man Kaur a avut nevoie de aproape un minut şi jumătate pentru a trece linia de sosire în proba de 100 de metri sprint, dar a fost suficient ca să câştige medalia de aur. La cei 100 de ani pe care îi are, e o performanţă până şi faptul că trăieşte, nu mai punem la socoteală că face ceva ce alţii care au doar un sfert din vârsta sa nu sunt în stare. Ea a fost singura concurentă la categoria sa de vârstă la American Masters Games, competiţie organizată în Vancouver.

Când Man a trecut linia de sosire, zeci de oameni, mulţi dintre ei având peste 70 şi 80 de ani, au aplaudat-o.
Energia şi ambiţia acestei femei au devenit inspiraţie pentru evenimentul sportiv dedicat atleţilor cu vârste de peste 30 de ani, relatează Huffington Post.

"După ce a câştigat, s-a întors în India, nerăbdătoare să le povestească şi altora că a învins. Să câştige o face fericită"
, a declarat fiul ei, Gurdev Singh, ajuns şi el la o vârstă respectabilă - 78 de ani.

După ce a terminat cursa într-un minut şi 21 de secunde, ea a ridicat braţele în aer şi a zâmbit fericită.
Întrebată cum se simte, a tras adânc în piept şi a desfăcut o sticlă de apă, apoi a început să bea. Nu putea să vorbească.

Fiul ei, care a concurat şi el la această competiţie, a declarat că a încurajat-o să înceapă să alerge când avea 93 de ani, pentru că ştia că va deveni vedetă. "I-am zis: <<N-ai nicio problemă, nu te dor genunchii, n-ai probleme cu inima, ar trebui să te apuci de alergat>>", a povestit bărbatul.

Femeia are acum o salbă frumoasă de peste 20 de medalii, strânse în cursele Masters Games organizate în toată lumea, scrie publicaţia citată.
Fiul său spune că ea aleargă în fiecare seară pe distanţe scurte pentru a se menţine în formă.

Man Kaur vrea să promoveze alergarea pentru ca şi alte femei în vârstă să facă sport. "Le încurajează, vrea să le transmită că trebuie să alerge, să nu mănânce greşit şi că ar trebui să-şi încurajeze copiii să ia parte la aceste Jocuri", a explicat Gurdev Singh.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 August 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod