Cum decizi ce păstrezi și la ce renunți din garderoba ta. 6 reguli

"Nu am cu ce să mă îmbrac!" spun foarte multe femei stând în fața dulapului plin cu haine. Cu siguranță îți sună foarte cunoscut
Schimbările de sezon sunt o ocazie foarte bună pentru a-ți organiza mult mai bine dulapul cu haine. Iar dacă ești precum majoritatea femeilor, atunci cu siguranță ai în garderoba ta o mulțime de haine de care te poți despărți și care îți aglomerează inutil șifonierul.

Nu doar că îți ocupă foarte mult spațiu, dar hainele pe care nu le mai porți te împiedică să le observi pe cele care s-ar încadra perfect în ținutele tale. Dacă de cele mai multe ori îți este dificil să decizi ce să păstrezi și ce să dai, atunci trebuie să-ți pui aceste întrebări pentru fiecare piesă vestimentară din garderoba ta, potrivit more.com:

Îți place?

Îți place cu adevărat? Culoarea îți pune în valoare tenul sau nuanța părului? Îți avantajează silueta? Te simți bine în pielea ta atunci când o porți? Dacă răspunsurile sunt predominant negative, este cazul să renunți la ea.

Ți se potrivește mărimea?

Avem prostul obicei de a păstra haine care nu ne vin așa cum ar trebui. Poate că te-ai mai îngrășat puțin sau poate că ai scăpat de cele câteva kilograme în plus.
Oricare ar fi motivul, trebuie să scapi de hainele de mărimi nepotrivite. Sunt șanse extrem de mici să le poți purta. Excepție fac hainele care au valoare sentimentală. Dacă este specială pentru tine, atunci un croitor te poate ajuta să o modifici.

O probezi și apoi o dai imediat jos?

Ni se întâmplă tuturor. Este vorba despre unele haine pe care am simțit nevoia să le avem în garderobă, dar care pur și simplu nu își fac loc în ținutele noastre. Dacă probezi o piesă vestimentară și apoi o dai imediat jos, este un semn clar că "nu vă potriviți".
Mai bine renunți la ea și păstreazi numai hainele în care te simți foarte bine în pielea ta atunci când le porți.

Ai purtat-o în ultimele trei luni?

Dacă nu ai purtat ceva deloc în ultimele trei luni (cu excepția hainelor pentru alt sezon), e un motiv serios pentru care s-a întâmplat asta. Cel mai indicat este să renunți la o astfel de piesă vestimentară ca să poți face loc altora de care ai nevoie și pe care le porți. La finalul fiecărui anotimp, sortează hainele pe care nu le-ai purtat și renunță la ele.

O poți include în mai multe ținute?

Pentru hainele asupra cărora nu te poți decide dacă să le păstrezi sau nu, întreabă-te cât sunt de versatile. Poți asorta un top cu jeanși, o fustă sau pantaloni scurți? Sau o poți purta pentru trei ocazii diferite? Orice haină pe care o deții ar trebui să poată fi purtată în moduri multiple.

Ai cumpăra-o azi?

O altă întrebare care te ajută să decizi ce haine păstrezi și pe care le dai este "Aș cumpăra-o azi?". Dacă este ceva ce ai cumpărat cu ani în urmă, dar stilul tău a evoluat, renunță la ea.
Sunt șanse mari să fie demodată și să nu te mai reprezinte bine.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod