Cel mai bun moment al zilei pentru a slăbi

De-a lungul timpului, s-a pus întrebarea când e mai bine să faci exerciţii fizice, dimineaţa, înainte de micul dejun, sau după prima masă a zilei. Cercetătorii britanici au ajuns la un răspuns pentru această întrebare.

Chiar dacă alegi să te duci la sala de sport sau faci exerciţiile fizice acasă, cel mai bun moment al zilei pentru a slăbi este să lucrezi înainte de micul dejun.

Conform britanicilor, efortul fizic înainte de prima masă a zilei este mai eficient decât în orice altă perioadă, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Nu numai că efortul înainte de micul dejun reduce din greutatea corporală, dar favorizează şi o circulaţie mai bună a sângelui.

Doctorul Jason Gill, cel care a condus studiul, consideră că exerciţiul fizic în sine este bun pentru sănătate, dar cel efectuat dimineaţa forţează corpul să se bazeze pe grăsimea corpului pentru a obține energie.

"Când oamenii vorbesc despre slăbit, se referă la faptul că vor să scape de grăsime", a adăugat el.

Zece bărbaţi au făcut o vizită la laboratorul lui de la Institutul Cardiovascular şi al Ştiinţei Medicinei şi au primi micul dejun de fiecare dată.

La prima vizită, bărbaţii nu au făcut niciun fel de exerciţiu fizic, la a doua au făcut o plimbare pe jos timp de o oră înainte de micul dejun, iar la a treia vizită au efectuat acelaşi efort după prima masă a zilei.

Cei care au luat micul dejun după exerciţiul fizic au folosit mai mult de 33% din grăsimea corporală pentru efortul fizic, conform studiului. Totuşi, cei care nu pot efectua exerciţii fizice înainte de micul dejun nu trebuie să dispere, pentru că şi ei au parte de rezultate benefice în comparaţie cu cei care nu fac mişcare.

"Cea mai mare diferenţă este între a face ceva şi a face nimic.
Dacă vei face sport înainte de micul dejun, vei avea rezultate mai bune într-un timp mai scurt. Dar dacă nu poţi face exerciţii fizice înainte de micul dejun, nu dispera, tot vei avea rezultate benefice, dar mai încete"
, a mai spus Gill, care a dorit să menţioneze că totuşi procesul de slăbit este unul încet.

Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
30 Octombrie 2012
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • IOANA pe 2 Nov 2012, 11:25
    daca vrei,poti!

    Intr-adevar, se poate! recent am revenit la acest obicei- SPORT DIMINEATA! Imi da o stare de bine, ma simt mai energica si...mai frumoasa :) Recunosc ca e dificil, ma trezesc la 6 si pana la 7.15 tre' sa fiu gata si cu sport/dus/imbracat ... urmeaza pregatirea copilului pentru gradi- o adevarata aventura :).Micul dejun il iau intotdeauna la birou, in jurul orei 9.00.Mult succes!

    3
    0

  • monica pe 31 Oct 2012, 12:47
    sigur

    Alexandra, problema se rezolva foarte simplu: se ia una bucata bicicleta, se pedaleaza pana la servici(eu fac zilnic 8 km) si odata ajunsa acolo se servesc cateva fructe conform principiilor dietei Rina (disociata de 90 de zile) si crede-ma rezultatele sunt nemaipomenite. Succes!

    1
    0

  • alexandra pe 30 Oct 2012, 10:21
    oare?

    nu stiu cat de bine o fi sa faci efort fizic pe stomacul gol. ca sa nu mai spun ca, de obicei, e indicat ca dupa efort sa nu mananci o ora sau doua. or daca fac sport nemancata, plus efortul respectiv, cred ca imi va fi o foame de lup. s-o aman cu 2 ore? la ce ora ar trebui sa imi incep ziua, pentru ca inainte de micul dejun sa am timp de sport si apoi sa astept cu masa inca o ora si totusi sa ma incadrez in orele diminetii cu toate astea?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod