Sănătate. 4 posibile beneficii ale consumului moderat de bere

Dr. Corina Zugravu 
 

Berea poate reduce riscul de apariție al afecțiunilor cardiovasculare

Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este făcută berea și a cantității mici de sodiu pe care o conține, fiind cunoscută relația dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de alimente cu un înalt conținut de sare. 

Un posibil aliat al sistemului osos 

Sursă bogată de siliciu organic, element-cheie în procesul de creștere a densității minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumată cu moderație, ar putea favoriza sănătatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat în lupta cu osteoporoza, boală a sistemului scheletal caracterizată prin masa osoasă scăzută și deteriorarea țesuturilor osoase. 

Berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt

Studii științifice au indicat că un consum moderat de bere poate favoriza și procesele de memorare, asigurând încorporarea datelor recente în memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidențiat faptul că un consum moderat de bere ar putea permite o creștere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atenție ale sistemului nervos central. 

Specialiștii atrag atenția că secretul pentru obținerea unor efecte benefice organismului constă în moderație, nutriţioniştii recomandând un consum de 330 ml în cazul femeilor și de 660 ml în cazul bărbaților.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod