Frumuseţe. 5 reguli pentru un machiaj potrivit la birou. Recomandările expertului

Studiile arată că femeile care vin machiate la serviciu sunt percepute ca fiind mult mai prezentabile, mai plăcute, de încredere şi mai competente
Însă nu orice machiaj este potrivit pentru birou, iar rujul în culori puternice sau fardurile de ochi cu sclipici care atrag privirile în club, cu siguranţă vor atrage doar dezaprobări la locul de muncă. Katiuşa Popovici, make-up artist, îţi explică pas cu pas cum ar trebui să te machiezi la birou, ce produse ar trebui să eviţi şi pe care să le foloseşti şi cum să dedici acestei activităţi doar 5 minute din rutina ta zilnică. 

Una dintre cele mai mari provocări ale tinerelor este alegerea machiajului potrivit pentru mediul business, care trebuie să arate cât mai îngrijit şi compact.
Chiar dacă vei renunţa la eyeliner-ul cu sclipici, nu înseamnă că vei pleca de acasă nemachiata. Când vine vorba de serviciu, ţine minte că întotdeauna mai puţin vă înseamnă mai mult, iar un look îngrijit te va face să ai mult mai multă încredere în tine. Trucul machiajului de birou este să pui în evidenţă frumuseţea naturală
”, explica Katiuşa Popovici. 

Chiar dacă începi ziua plină de energie, opt ore de muncă se vor vedea pe faţa ta. Machiajul se poate şterge, poate curge, de aceea nu doar aplicarea iniţială e suficientă, ci şi micile ajustări realizate de-a lungul zilei. 

Baza de machiaj

Baza unui machiaj reprezintă peste 50% din reuşita acestuia. De aceea asigură-te că alegi nuanţa şi textura potrivită, de preferat produse fără ulei, cu rezistenţa îndelungată şi conţinut de minerale pentru a ascunde imperfecţiunile fetei.
Din moment ce vei sta la serviciu peste 8 ore, cel mai bine este să eviţi fondul de ten cu putere foarte mare de acoperire
”, explica Katiuşa Popovici. 

Nu ar trebui să-ţi lipsească din geantă nici şerveţelele care absorb sebumul. Acestea sunt indicate în a doua parte a zilei, când tenul începe deja să strălucească şi cel mai bine se aplică în zona T. Dacă ai nevoie să refaci baza machiajului, în loc să o iei de la capăt cu fondul de ten poţi opta pentru un concelear crema pentru zona de sub ochi.
Acest truc îţi va lumina privirea imediat. Poţi încerca şi spray-urile de fată pe bază de apă termală care vor împrospăta nu doar machiajul, ci şi pe tine.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod