Lucruri neobișnuite pe care nu le știai despre sâni

Sânii reprezintă una dintre cele mai uimitoare părți ale corpului feminin. Fie că îți tonifiază aspectul sau că hrănesc copilul, bustul tău poate face multitasking și ar trebui să îl apreciezi mai mult.
În apropierea pubertății, femeile experimentează secreția estrogenului și a hormonului de creștere, care determină dezvoltarea sânilor. Aceștia sunt alcătuiți din țesut adipos glandular și sunt cunoscuți sub denumirea de glande mamare în termeni biologici. Dincolo de biologie, iată câteva lucruri de necrezut pe care nu le știai despre sâni!

Ce nu știai până acum despre sâni?


1. Sunt mai mult fraterni decât identici


Având în vedere că toți avem o figură simetrică, presupunem în mod firesc că și simetria sânilor este similară, dar nu este așa. Poate că nu ne dăm seama de asta, dar toate trăsăturile noastre sunt puțin asimetrice, iar acest lucru se aplică și bustului.
Într-un studiu realizat și publicat în International Journal of Science and Clothing și citat de site-ul TinyStep, s-a constatat că majoritatea femeilor au sânul stâng mai mare decât dreptul.

2. Fumatul în timpul sarcinii îți afectează sânii în moduri extrem de diferite


O proteină vitală, cunoscută sub numele de elastină, le oferă elasticitatea sânilor, fără a provoca rupturi. Fumatul constant cauzează ruperea acestei proteine și duce la lăsarea sânilor. Prima sarcină îți face sânii mai mari, iar sarcinile ulterioare pot duce la lăsarea suplimentară a sânilor.

3. Dimensiunea sânilor se modifică tot timpul


Dacă simți că sânii tăi au avut întotdeauna aceeași mărime, te înșeli. De fapt, sânii tăi își schimbă atât de des dimensiunile că nici măcar nu apuci să realizezi.
Împreună cu ciclul menstrual se schimbă și nivelurile hormonale și, prin urmare, alte elemente corporale suferă schimbări subtile. Aceste schimbări sunt, de obicei, temporare și inobservabile. Menstruația poate determina creșterea sânilor.

4. Sfârcurile tale au forme și dimensiuni diferite


Nu numai sânii au dimensiuni diferite, ci și sfârcurile. Unele femei au un mamelon normal sau un mamelon plat sau unul inversat. Poți căuta imagini online pentru a contura mai bine imaginea acestora în mintea ta.
Oricum, acest lucru nu afectează alegerea sutienului.

5. Oamenii sunt singurele animale cu sâni 24/7


Ființele umane sunt singurele mamifere care au sâni în mod permanent. Cele mai multe animale care dau naștere fie dezvoltă sâni, fie au sâni ascunși până când dau naștere. 

6. Sânii sunt foarte sensibili


Sânii sunt la fel de sensibili precum clitorisul. Multe femei au dezvăluit că ajung la orgasm prin simpla stimulare a sânilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod