Ce se întâmplă dacă bei cu un suc mai puțin pe săptămână?

Dacă vrei să slăbești, poți încerca să renunți la zahărul din dieta ta. Oamenii care beau cu un suc mai puțin pe săptămână au reușit să slăbească aproximativ jumătate de kilogram, comparativ cu persoanele care nu și-au schimbat deloc dieta. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să bei cu un suc mai puțin pe săptămână!

De ce ar trebui să bei cu un suc mai puțin pe săptămână?


Studiul care a descoperit concluziile de mai sus a fost publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică. Băuturile cu zahăr au fost corelate mult timp cu o talie mai mare. Noul studiu, de la Harvard T.H. Chan School of Public Health și Insistutul Național de Sănătate Publică din Mexic, a analizat modul în care consumul de băuturi cu zahăr sunt corelate cu schimbarea de greutate pe parcursul a doi ani. Mai mult de 11.000 de femei din Mexic au răspuns la întrebări despre consumul de suc, atât în mod obișnuit, cât și în dieta lor, în 2006 și apoi din nou în 2008.
Acestea și-au măsurat circumferința taliei și greutatea. 

După ajustarea stilului de viață și a altor factori alimentari, cercetătorii au descoperit că femeile care au băut cu un suc mai puțin pe săptămână s-au îngrășat cu jumătate de kilogram mai puțin decât femeile care au continuat să bea suc în mod normal. Pe de altă parte, persoanele care au adăugat un suc pe săptămână la dieta lor s-au îngrășat cu jumătate de kilogram în plus față de femeile care nu și-au modificat consumul de suc.

Consumul unui suc în plus pe săptămână a fost asociat cu un kilogram în plus la greutate de-a lungul studiului și cu o circumferință a taliei mai mare.

Deși aceste numere pot părea mici, creșterea în greutate treptată poate avea un impact semnificativ asupra sănătății, iar găsirea unor modalități de a inversa sau încetini această creștere în greutate este foarte importantă.
Studiul acesta a fost realizat doar pe o durată de doi ani și este posibil ca schimbările în greutate și circumferința taliei să fie mai mari dacă acest consum de zahăr este susținut în timp. Reducerea cantității de suc ar putea fi deosebit de benefică pentru persoanele care deja își doresc să slăbească. Cele mai puternice legături între schimbările de greutate și consumul de suc au fost observate la femeile supraponderale sau obeze.

Iar efectele consumului de zahăr asupra organismului merg mai departe de îngrășare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod