Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci terci de ovăz în fiecare zi?

Terciul de ovăz este preparat din fulgi integrali, cu o aromă și o textură aparte care te ajută să reduci cantitatea de dulciuri consumate. Este o sursă importantă de fibre și vitamine, iar consumul zilnic al acestui preparat îți aduce mai multe beneficii decât îți închipui.
Atunci când alegi să consumi terci de ovăz nu reduci doar totalul de calorii, ci obții mai multe minerale și vitamine decât dacă ai opta pentru covrigi, gogoși, brioșe sau alte produse de patiserie cu mult zahăr și grăsimi.

 
Iată ce avantaje vei obține dacă alegi o porție de terci de ovăz în fiecare zi:

 
1. Prevenirea constipației

Ovăzul are un conținut foarte ridicat de fibre, care favorizează digestia optimă. Dacă în ultimul timp ai avut probleme cu durerile abdominale, constipația frecventă, balonarea sau acumularea gazelor este indicat să iei o doză suplimentară de fibre cu ajutorul terciului de ovăz pentru a elimina toate aceste probleme care îți accentuează disconfortul general. Fibrele vor funcționa asemenea unui burete, combinându-se cu celelalte lichide prezente la nivelul tractului digestiv.
În acest mod vei avea din nou abdomenul plat și vei preveni apariția constipației.

 
2. Controlarea poftei de mâncare

După cum se combină rapid cu lichidele din tractul intestinal, fibrele își cresc și volumul până la dublul mărimii inițiale. Astfel, după ce consumi terci de ovăz fulgii vor începe să-și mărească volumul în stomac, lăsând mult mai puțin spațiu pentru alte alimente. Vei constata că te simți sătul mai rapid și că nu ai nevoie să consumi mai multe feluri de mâncare la aceeași masă sau să finalizezi mereu cu un desert. Terciul de ovăz reprezintă o soluție simplă pentru a te menține în formă fără să te înfometezi sau să-ți impui restricții care favorizează comiterea exceselor alimentare ulterior.

 
3. Accelerarea procesului de slăbire

Dacă vei decide să mănânci terci de ovăz în fiecare zi vei observa că numărul de gustări pe care le iei între mese se va reduce și în acest mod vei diminua și totalul de calorii la nivel de zi. Nu vei mai acumula kilograme în plus în permanență, ci vei începe să-ți reconturezi silueta fără să faci eforturi speciale.
Nici nu va trebui să te resemnezi să consumi preparate fără gust pentru că terciul de ovăz are o aromă apetisantă, care nu îți dă deloc impresia că ești la dietă. 
Potrivit specialiștilor, persoanele care înlocuiesc varianta preferată de mic dejun cu un bol de terci de ovăz și fac mișcare între 15 și 30 de minute pe zi vor pierde 0,5kg la nivel de săptămână fără să facă nicio altă schimbare în meniul ales.

 
4. Reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că terciul de ovăz reduce nivelul colesterolului „rău” de tip LDL, care exacerbează riscul de afecțiuni cardiovasculare. Fulgii de ovăz integral sunt o sursă esențială de polifenoli, antioxidanții care protejează organismul și reduc riscul de îmbolnăvire.
De asemenea, ovăzul reduce nivelul tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric, care dilată vasele de sânge și stimulează circulația normală a sângelui.

 
5. Obținerea unei doze importante de vitamine și minerale

Dacă nu îți place să iei suplimente alimentare, dar îți faci griji pentru că ai putea avea carențe de nutrienți poți alege de acum încolo terciul de ovăz. Îți oferă o cantitate importantă de vitamine, minerale și antioxidanți, fortificându-ți organismul din interior. 
 
Astfel, o jumătate de cană de fulgi de ovăz conține:
- 191% din necesarul zilnic de mangan;
- 41% din necesarul zilnic de fosfor;
- 34% din necesarul zilnic de magneziu;
- 24% din necesarul zilnic de cupru;
- 20% din necesarul zilnic de fier;
- 20% din necesarul zilnic de zinc;
- 11% din necesarul zilnic de acid folic;
- 39% din necesarul zilnic de tiamină (vitamina B1);
- 10% din necesarul zilnic de acid pantotenic (vitamina B5).
Fiecare porție de terci de ovăz îți aduce 51g de carbohidrați, 13g de proteine, 5g de grăsimi, 8g de fibre și 303 calorii.
Optează pentru terci de ovăz cât mai des și vei vedea că efectele pozitive nu vor întârzia să apară.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod