alergare

10 minute de mișcare pe zi ajută memoria

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
O activitate fizică moderată ajută la îmbunătățirea imediată a memoriei, nu doar la cei vârstnici, ci şi la persoanele tinere, arată un studiu recent.
O "porție" mică pe zi de exerciții fizice contribuie la o mai bună conexiune între ariile cerebrale care exercită această funcţie, îmbunătățind astfel memoria, se arată într-un studiu publicat de University of California Irvine (UCI).

Această cercetare este o confirmare cheie în prevenirea bolilor mintale şi senile asigurând că zece minute de "efort uşor" pe zi poate determina "beneficii cognitive considerabile".

"Hipocampul este fundamental pentru crearea de noi amintiri şi este una din primele zone ale creierului care se deteriorează cu înaintarea în vârstă şi mult mai sever la cei care suferă de Alzheimer", potrivit lui Michael Yassa, profesor la UCI şi unul din responsabilii studiului.

"Ameliorarea funcţiei hipocampului este esenţială pentru ameliorarea memoriei în situaţii cotidiene", a precizat Yassa.

Pentru acest studiu, realizat în colaborare cu Universitatea Tsukuba din Japonia şi publicat în revista ştiinţifică Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetătorii au utilizat imagini de rezonanţă magnetică de mare rezoluţie.

Potrivit Yassa, director la Center for the Neurobiology of Learning and Memory, studiul sugerează că "mici exerciţii de plimbare zilnică pot avea efecte considerabile pentru ameliorarea memoriei şi a cunoaşterii".

La studiu au participat 36 de adulţi tineri şi în stare bună de sănătate.

Cercetarea a demonstrat că perioade scurte de exerciţii moderate duc la creşterea conexiunii "între circumvoluţiunea dinţată din hipocamp şi ariile corticale legate de procesarea detaliată a memoriei", relatează cotidianul britanic The Guardian.

Rezultatele studiului oferă o bază importantă pentru motivarea persoanelor în vârstă să realizeze exerciţii moderate periodice, notează cercetătorii.
Foto: Depositphotos
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod