Cum să refuzi politicos o invitație la nuntă, de la 7 persoane care nu au supărat mirii

Există un protocol pentru a refuza să participi la o nuntă. Probabil că mirii sunt prietenii tăi și nu vrei să te îndepărtezi de ei pentru că nu ai cum să fii alături de cuplu în ziua specială. Află cum poți proceda pentru a refuza o invitație la nuntă fără să jignești sau să superi cuplul.

Anxietatea te face să crezi că nu mai ai prieteni?

Este posibil ca anxietatea să dea impresia greșită că ești distant sau că nu-ți pasă prea mult de ceilalți tocmai pentru că te temi de intensitatea emoțiilor tale. Nu lăsa această afecțiune să te îndepărteze de persoanele importante pentru tine.

7 tactici de distragere a atenției folosite de persoanele care te manipulează

Persoanele care îi manipulează pe ceilalți se pot ascunde sub o fațadă fermecătoare, astfel încât nu vei bănui nimic, deși vei pierde constant orice discuție în contradictoriu și vei ajunge să te îndepărtezi foarte mult de principiile tale. Descoperă cum recunoști metodele toxice folosite pentru distragerea atenției.

Teama stă la baza amânărilor: învață să o învingi

Poate este vorba despre curățenie, sortarea unor dosare, revizuirea CV-ului, realizarea obiectivelor sau finalizarea unor proiecte. Indiferent dacă amâni lucruri minore sau acțiuni care au consecințe pe termen lung, teama te poate răni și îți periclitează echilibrul emoțional.

În ce situații nu trebuie să apelezi la mesajele text

Cariera ta, relațiile personale și profesionale ar putea avea de suferit dacă nu diferențiezi situațiile în care este util să folosești mesajele text de cele în care ar trebui să discuți direct cu persoana în cauză.

Dezordinea provoacă anxietate: ce să arunci ca să te simți mai bine

Stările de anxietate pot avea și alte cauze, dincolo de orele suplimentare, emoțiile constante sau stresul prelungit în mediul profesional și familial. Problema este că te-ai convins că ai nevoie de foarte multe lucruri în jurul tău, dar comoditatea te poate sufoca în plan emoțional.

6 minciuni toxice care vor părea adevărate dacă vin din partea unei persoane manipulatoare

Învinovățirea constantă este o formă gravă a manipulării, iar setul de minciuni care se strecoară încet în cadrul fiecărei zile ar putea să ajungă să ți se pară real, eliminându-ți respectul de sine și sentimentul de fericire și mulțumire.

Poți să refuzi să fii domnișoară de onoare fără să jignești? Află de la persoanele implicate

Să fii domnișoară de onoare este o experiență emoționantă, dar uneori nu este momentul potrivit pentru tine. Află cum poți refuza fără să rănești sentimentele celorlalți, direct din exemplele altor persoane.

Ce să faci înainte de culcare pentru a controla visul care urmează

Câteva modificări ale rutinei tale obișnuite înainte de culcare ar putea schimba definitiv modul în care visezi. Pune și tu în aplicare metodele prin care poți controla conținutul fiecărui vis pentru a preveni coșmarurile și a reduce stresul.

Ești stresat? Un nou studiu spune că ai nevoie doar de 20 de minute în natură

Ideea retragerii în natură atunci când viața de zi cu zi devine prea agitată nu este o soluție nouă. De exemplu, există un studiu care sugerează că ionii negativi din mediul natural sunt benefici pentru persoanele care suferă de depresie și anxietate.

6 lecții importante de la Mama Natură

Timpul petrecut în natură îți dă multe indicii despre tine și care sunt lucrurile cu adevărat importante. De multe ori este suficient să te bucuri de liniștea pe care ți-o oferă Mama Natură pentru a depăși momentele dificile și problemele care te copleșesc.

Ai un scop în viață? Ai putea trăi mai mult

Un scop în viață poate avea nu numai beneficii mentale, ci și fizice. Un nou studiu sugerează că viața trăită cu un scop anume este corelată cu scăderea riscului de deces timpuriu în cazul persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

8 momente în care este mai bine să scrii un mesaj decât să suni

Mesajele text sunt adesea considerate o modalitate de comunicare superficială, uneori chiar nesinceră, dar există situații în care nu este recomandat să suni, ci să scrii. Descoperă când este mai avantajos să recurgi la comunicarea în scris printr-un mesaj, chiar dacă poți suna.

6 lecții importante pe care le poți prelua de la filozoful chinez Lao Tzu

Născut în anul 601 î.Hr, Lao Tzu a devenit unul dintre cei mai influenți filozofi din China Antică. A fondat taoismul și a scris cartea „Tao Te Ching”. Învățăturile sale sunt relevante și astăzi, mai ales datorită lecțiilor utile pe care le poți aplica.

6 reguli de etichetă pentru mesajele trimise într-un grup

Deși este adevărat că grupurile sunt create pentru a facilita comunicarea rapidă între toți membrii, există anumite reguli de etichetă pe care trebuie să le respecți pentru a avea o interacțiune eficientă și a nu fi perceput drept cea mai obositoare persoană din cadrul conversației.

Cum să găsești și să păstrezi prietenii adevărați?

O nouă prietenie poate apărea spontan, când te aștepți mai puțin, sau ca urmare a unei interacțiuni îndelungate. Contează foarte mult să identifici prietenii care te susțin și te apreciază cu adevărat pentru că numai în acest mod vei fi sigur că poți avea încredere deplină în ei.

4 obiceiuri de pe rețelele de socializare pentru care nu trebuie să te simți vinovat

În ultima vreme te gândești de două ori înainte de a posta ceva pe rețelele de socializare pentru că nu vrei să dai impresia că ești dependent de mediul online? Află ce obiceiuri nu trebuie să te facă să te simți ciudat.

6 obiceiuri care deranjează când trimiți mesaje text

Poate credeai că nu contează neapărat forma sau modul în care aranjezi cuvintele când trimiți mesaje, dar specialiștii te contrazic. Punctele, messajele multe și prea scurte sau alte obiceiuri pot pune în pericol comunicarea eficientă prin crearea sentimentului de enervare sau plictiseală al celui care le primește.

Cum să incluzi recunoștința în programul tău zilnic

Ai observat că te simți mai bine când ești recunoscător pentru lucrurile mărunte și te bucuri de tot ceea te înconjoară? Recunoștința poate elimina pesimismul și te va ajuta să-ți schimbi viața dacă o integrezi în ritmul tău zilnic.

7 indicii că ești sensibilă la energia din jurul tău

Te-ai simțit epuizată din cauza gândurilor altei persoane și nu ți-ai putut explica de ce te afectează atât de mult puterea emoțiilor celorlalți? Descoperă ce îți arată că ai o sensibilitate ridicată la energia acumulată în jurul tău.
Pagina: