visat

De ce e bine să visezi cu ochii deschiși: 4 trucuri benefice pentru creier

Deși pare paradoxal, e bine pentru sănătatea ta mentală să-ți lași mintea să hoinărească din când în când.

Mintea noastra are deseori tendinta sa zboare in alta parte cand incercam sa ne concentram la ceva, calatorind dinspre prezent spre trecut si inapoi. Si face asta si cand dormim.

Vestea buna este ca poti face oricand, intentionat, aceste calatorii in timp, visand cu ochii deschisi in timpul zilei, in acele momente de reverie in care mintea se deconecteaza de la realitatea exterioara si se conecteaza la cea interiora.

Specialistii numesc clipele de reverie „momentele ganditorului”, termen inspirat de faimoasa sculptura a lui Auguste Rodin care infatiseaza un barbat ganditor, cu o o mana sub barbie, noteaza Mind Body Green.

Puterea visatului cu ochii deschisi


Sa visezi cu ochii deschisi, eventual in timp ce desenezi ceva pe o foaie, sunt moduri distractive de a gandi, dar, in realitate, iti intaresc mintea.

Momentele de reverie ne ajuta, de fapt, sa ne restartam creierul, arata Caroline Leaf, psiholog si autoarea cartii „Cleaning Up Your Mental Mess”.

Aceste clipe ii dau creierului un ragaz in care sa se odihneasca si sa se vindece, timp in care creste claritatea gandurilor si isi organizeaza retelele neoronale.

Activitatea alfa a creierului, care apare atunci cand o persoana este relaxata, este intensificata si echilibrata pentru a crea o senzatie de relaxare si de iesire din starea de alerta. Acest lucru ne permite sa cream o punte intre planul constient si cel nonconstient al mintii, inducandu-ne o stare de liniste si de meditatie.

Activitatea delta a creierului, in care te afli atunci cand dormi, creste si ea, contribuind la reprimarea gandurilor, a grijilor.
Momentele de reverie intensifica si activitatea beta, importanta pentru procesarea informatiilor, ajutandu-te sa ramai alerta, concentrata si atenta. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod