Unghiile scurte sunt din nou în trend: 40 de manichiuri nail art pe care să le încerci

Ne plac unghiile lungi, realizate din gel sau acril, pentru că ne permit ceea ce ne-am dorit mult timp: unghii lungi, rezistente și frumoase cât mai mult timp.
Dacă în ultimii ani construcțiile din gel și acril au dominat lumea manichiurilor, pandemia a dus la apariția unui trend surprinzător. Foarte multe femei apreciază din nou manichiurile cu unghii scurte, care au un aspect natural. 

Pentru că saloanele au fost închise o perioadă lungă de timp, manichiurile ușor de întreținut acasă au devenit tot mai populare. Iar odată cu acest fenomen a reapărut și pasiunea pentru unghiile scurte.

În afară de întreținerea costisitoare, construcțiile din gel și acril pentru unghii pot fi și destul de incomode. Indiferent cât de glamour arată, odată ce ți-ai rupt o unghie, trebuie să refaci întreaga manichiură, cu un cost pe măsură.

„Nu trebuie să ai unghii lungi ca să arăți bine.
Unghiile scurte, în asociere cu nuanțe îndrăznețe și modele nail art, pot arată uimitor”, declară pentru glamourmagazine.co.uk manichiurista Juanita Huber-Miller, fondatoarea unui salon de manichiură celebru din Londra.

Citește și: 
50 de idei pentru manichiuri franțuzești inedite


Pe lângă faptul că arată bine și au un aspect îngrijit, unghiile scurte sunt în același timp o opțiune mult mai igienică, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm în continuare cu COVID-19. „Unghiile lungi sunt 'ascunzătoarea' perfectă pentru patogeni, printre care virusuri și bacterii.
Recomand oja transparentă sau lacul de unghii. Ne permite să vedem când unghiile sunt murdare și este un reminder vizual că trebuie să ne spălăm pe mâini”, declară medicul dermatolog Cristina Psomadakis.

„Clientele noastre înclină tot mai mult către trendurile și frumusețea naturală. Toată lumea este concentrată asupra sănătății, iar acest lucru a afectat și modul în care ne purtăm unghiile. În plus, unghiile scurte sunt șic și stylish”, spune Juanita.

Iată câteva trucuri oferite de experți pentru a pune în valoare unghiile scurte:


Ai grijă de cuticule


Trendul manichiurii scurte se concentrează în special asupra unghiilor sănătoase, iar acest lucru se aplică și în ceea ce privește cuticulele. Ai griă să-ți menții hidratată pielea din jurul unghiilor, folosind un ulei special pentru cuticule.

Alege o formă naturală pentru unghiile scurte


În ton cu aspectul natural al unghiilor scurte, optează pentru o formă ovală sau rotunjită pentru unghiile tale. Taie-le folosind o unghieră bine ascuțită și pilește-le pentru a obține un finish neted.

Experimentează cu nuanțele și modelele


Culorile puternice și modelele nail art îndrăznețe arată la fel de bine pe unghiile scurte precum pe cele lungi. „Tonurile de roșu închis și negrul arată excelent pe unghiile scurte, dar și nuanțele naturale de roz și cele nude sunt la fel de frumoase.
Sunt în tendințe modelele cu spații goale, negative, și accente puternice de culoare”, spune specialista.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod