Singurele 3 ingrediente cosmetice de care tenul tău are cu adevărat nevoie

Singurele 3 ingrediente cosmetice de care tenul tău are cu adevărat nevoie

Este normal să te simți copleșită atunci când cumperi produse pentru îngrijirea tenului. Există atât de multe formule și ingrediente încât nici nu știi ce să alegi. Însă specialiștii sunt de părere că ai nevoie, de fapt, de doar trei ingrediente pentru a avea un ten frumos și sănătos.
Știm deja că tenul fiecărei persoane este diferit și nu degeaba ni s-a spus ani la rând că fiecare are nevoie de o rutină personalizată de îngrijire a pielii. Chiar dacă avem nevoie de concentrații diferite ale substanțelor active, specialiștii sunt de părere că există trei astfel de ingrediente de care oricine are nevoie. 

Mai puțin înseamnă mai bine. Rutina complexă de îngrijire a tenului și amestecarea multor ingrediente active pot duce la apariția iritațiilor. Poți să simplifici ritualul de îngrijire alegând cu grijă ingredientele”, declară medicul dermatolog Anjali Mahto pentru whowhatwear.co.uk.

Dar care sunt aceste trei ingrediente indispensabile? „Baza oricărei rutine eficiente de îngrijire a tenului ar trebui să includă un ser cu antioxidant și cremă de protecție solară dimineața și un produs cu retinoizi noaptea”, spune specialista.

Antioxidant sau vitamina C


Poate că nu ai luat prea în serios până acum importanța vitaminei C pentru piele.
Însă vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți pentru piele și îți poate oferi rezultate incredibile dacă o folosești corect.

„În afara faptului că este antioxidant, vitamina C are numeroase alte roluri. Are un efect de uniformizare a culorii pielii, este antiinflamator și este în același timp indispensabilă pentru sintetizarea colagenului, care oferă elasticitate și fermitate pielii”, declară medicul dermatolog. Vitamina C se degradează rapid la lumină și la căldură, de aceea este foarte important să alegi un produs de bună calitate, precum un serum închis ermetic. Aplică-l dimineața, pe pielea curată, înainte de a aplica crema cu SPF.
 

Retinol


În mod sigur ai auzit de retinol sau l-ai folosit deja.
De fapt, a devenit unul dintre cele mai populare ingrediente pentru îngrijirea pielii. De la creme la serumuri, poți găsi retinolul ca substanță activă în numeroase produse.

„Retinolul este excelent pentru uniformizarea culorii pielii, pentru a micșora porii lărgiți, pentru a reda textura netedă pielii, a reduce ridurile și a elibera porii”, spune dermatologul. Retinolul, care este o formă a vitaminei A, este considerat unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru îngrijirea pielii, efectele sale fiind dovedite științific. Folosirea retinolului nu este însă o treabă simplă. Printre efectele sale secundare se numără uscarea și iritarea pielii, de aceea trebuie să începi treptat folosirea lui pentru ca pielea să obțină toleranță.
Începe prin a folosi o dată pe săptămână și crește treptat rata de utilizare. 

Produsele cu o concentrație mică de retinol pot fi folosite în fiecare zi, de preferat seara înainte de culcare. Produsele cu o concentrație mai mare, recomandate de medicul dermatolog, ar trebui aplicate numai în sezonul rece, când petreci mai puțin timp în aer liber. Protecția solară este esențială atunci când folosești retinolul.

SPF


Dacă ar fi un singur lucru pe care ar trebui să-l faci zi de zi ca să previi apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii, acela ar fi folosirea cremei de protecție solară. Razele UV reprezintă cea mai mare amenințare pentru pielea ta, provocând degradare celulară, apariția ridurilor, a petelor pigmentare și pierderea elasticității pielii.
Toate acestea pot fi evitate dacă folosești zi de zi cremă cu SPF, indiferent de anotimp și vreme.

În trecut nu era deloc ușor să găsești o cremă cu SPF care să-ți ofere protecția necesară fără să aibă acel aspect de var alb pe piele. Însă în prezent produsele cu SPF au devenit tot mai performante, astfel încât arată impecabil pe piele, deci nu ai nicio scuză să nu le folosești.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod